Biržu indeksi krītas ASV un pieaug Eiropā, naftas cenas kāpj

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV biržu indeksi trešdien kritās, atsākoties bažām par tirdzniecības karu, bet Eiropas biržu indeksi pieauga. Tirdzniecības sesijas sākumā ASV biržu indeksi bija palielinājušies, reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumu, ka Baltais nams neradīs jaunu mehānismu Ķīnas investīciju kontrolēšanai, bet paļausies uz Kongresā izstrādātiem pasākumiem stingrākas uzraudzības nodrošināšanai.

Ap tirdzniecības dienas vidu ASV biržu indeksi sāka samazināties un noslēdza sesiju ar pārliecinošu kritumu.

Analītiķi norādīja uz Baltā nama ekonomiskā padomnieka Lerija Kadlova brīdinājumu, ka vēl tiek apsvērta stingrāka rīcība pret Ķīnu.

«Prezidents ir neapmierināts ar viņu (Ķīnas) atbildi uz tirdzniecības sarunām, tāpēc viņš izvirzīja papildu tarifu iespējamību. Bumba ir viņu pusē,» Kadlovs teica reportieriem.

«Wunderlich Securities» galvenais tirgus stratēģis Ārts Hogans sacīja, ka Trampa administrācijai ir «mulsinošs vēstījums par tirdzniecību, gandrīz tāds, it kā tas tiktu izdomāts uz vietas».

Nav skaidrs, kad un kā bažas par tirdzniecības karu tiks izbeigtas, piebilda Hogans.

«Mēs nezinām, kas ir tas, kas šķitīs kā kāda gūta uzvara,» teica tirgus stratēģis.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās pieauga līdz trīsarpus gados augstākajam līmenim pēc ziņojuma publicēšanas par ASV naftas produktu rezervju samazināšanos.

Eiro vērtība pret ASV dolāru kritās, britu mārciņas vērtība pret dolāru saruka, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 2,23 ASV dolāriem līdz 72,76 dolāriem par barelu, kas ir augstākais līmenis kopš 2014.gada novembra.

«Brent» markas jēlnaftas cena Londonas biržā palielinājās par 1,31 dolāriem līdz 77,62 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» trešdien kritās par 0,7% līdz 24 117,59 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» saruka par 0,9% līdz 2699,63 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» samazinājās par 1,5% līdz 7445,08 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 1,1% līdz 7621,69 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,9% līdz 12 348,61 punktam, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,9% līdz 5327,20 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,1648 līdz 1,1559 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru saruka no 1,3225 līdz 1,3117 dolāriem par mārciņu, bet dolāra vērtība attiecībā pret jenu palielinājās no 110,06 līdz 110,27 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu