Vai ir grūti noiet 5000 soļu? Nebūt nē – jāsāk tikai ar vienu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. septembrī Jūrmalā norisināsies Latvijā pirmās WALMARK iešanas sacensības. Viens no galvenajiem sacensību posmiem ir ELEKTRUM 5000 soļu trase, kas vedīs pa Jūrmalas liedagu un cauri priežu mežam. Ja, ieraugot skaitli 5000, nedaudz nobijies, varam nomierināt – lai gan šķiet daudz, tomēr paveikt to var ikviens.

Lielākā daļa strādājošo darbadienas pavada birojos, un ikdienā mēs kustamies aizvien mazāk. Taču mūsu ķermenis ir radīts, lai kustētos – 5000 soļu ir minimālais attālums, kas mums katram būtu jānoiet dienā, ja nevēlamies nodarīt kaitējumu veselībai. Tie līdzvērtīgi 3,5 līdz 4 km pastaigai, kas, ejot vidējā tempā, ilgst aptuveni 40–45 minūtes. Nākamreiz, ejot pusdienās ārpus biroja, kopā ar kolēģiem izvēlies kādu tālāku pusdienu vietu. Kas zina, varbūt šādi tu ne tikai stiprināsi savu veselību, bet arī atradīsi jaunu iecienītāko pusdienu vietu?

Foto: Rokas Lukoševičius

Lai iedrošinātu cilvēkus nostaigāt 5000 soļu dienā un palīdzētu sagatavoties dalībai WALMARK iešanas sacensībās, ELEKTRUM ir uzsākusi iniciatīvu ar saukli» Sāc ar soli!». Tās ietvaros ir izstrādāti pieci pastaigu maršruti, kuru kopējais garums ir 5000 soļu. Izvēlies sev piemērotāko: dodies no Skanstes Vecrīgas virzienā, izej Esplanādes taku līkločus, izbaudi pilsētas kanāla ainavas no Kronvalda parka līdz Latvijas Nacionālās operas un baleta skvēram, izstaigā Vecrīgas šaurās ieliņas no Rīgas pils mūriem līdz Centrāltirgum vai dodies pastaigā apkārt Rīgas vēsturiskajam centram. Šī būs lieliska iespēja ne tikai aktīvi pavadīt laiku ar ģimeni, bet arī nesteidzīgā gaisotnē pārlūkot Rīgas skaistās ainavas, kurām ikdienas steigā bieži skrienam garām, tās pat īsti neievērojot.

Izstaigā visas piecas trases!

Foto: Publicitātes foto

Un 23. septembrī tiekamies WALMARK iešanas sacensībās Jūrmalā! Aicinām ģimenes ar bērniem doties gan 5000 soļu ELEKTRUM trasē, gan apmeklēt īpašo ELEKTRUM 5000 soļu ģimenes zonu, kur būs iespējams spēlēt basketbolu, iekāpt orbitronā un iedomāties, ka lido kosmosā, spēlēt pludmales futbolu, pārbaudīt balss skaļumu ar kliedziena decibelu mērīšanas iekārtu un izbaudīt citas lieliskas aktivitātes. Šeit pieaugušie varēs arī uzticēt savus bērnus profesionāļiem un iziet visu 15 000 soļu garo sacensību distanci, ar bērniem satiekoties atpakaļceļā uz finiša līnijas. Šis būs patiesi neaizmirstams piedzīvojums, ko izbaudīt ar ģimeni un draugiem!

WALMARK iešanas sacensībās netiks reģistrēts iešanas ilgums vai dalībnieku secība. Tomēr ikviens sacensību dalībnieks, kas mēros visu 15 000 soļu distanci, finišā saņems īpašu, ar rokām darinātu pasākuma piemiņas medaļu.Dalība sacensībās ir bez maksas!

Reģistrējies pats un reģistrē savu ģimeni www.walk15.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu