3 lietas, kas jāzina VW Passat īpašniekam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

VW Passat ir viens no iecienītākajiem auto ar vairākas desmitgades ilgu vēsturi. Savas dzīves laikā VW modelis Passat ir ieguvis vairākas nozīmīgas balvas, novērtējot tā dizainu, tehnoloģiskos un drošības risinājumus. No jaunākajiem apbalvojumiem var minēt Neatkarīgās Eiropas patērētāju aizsardzības organizācijas EuroNCAP maksimālo vērtējumu drošības jomā, kā arī 2014. gada balvu «Golden Steering» par izcilu dizainu un tehnoloģijām.

Mūsdienās visus VW Passat modeļus raksturo augstas kvalitātes aprīkojums un elegants, skaidrs dizains.

Auto drošības eksperts «Autonams» piedāvājam iepazīties ar 3 faktiem tieši par šo VW modeli:

1. Ikviens, kurš savā dzīvē ir saskāries ar automašīnām, noteikti ir dzirdējis nosaukumu «Passat». Taču ne katrs zina, no kurienes šis nosaukums ir radies. Līdzīgi kā VW Golf, kura nosaukums ir aizgūts no Golfa straumes, arī Passat nosaukums ir aizgūts no dabas, jeb precīzāk – vēja. Passat ir silts tropiskās joslas vējš, kas pūš ap ekvatoru.

2.Starp visām Latvijā reģistrētajām automašīnām, kas ražotas no 2007. – 2017. gadam, VW Passat vēl aizvien turpina ieņemt dominējošu pozīciju kā populārākais auto. Šogad sasniegts apjoms ar teju 7 500 reģistrētiem spēkratiem (saskaņā ar CSDD datiem).

3. Likumsakarīgi, VW Passat ir iecienīts arī auto zagļu vidū, kā tas ir novērojams ar jebkuru populāru auto modeli. Piemēram, Nissan Qashqai, kurš otro gadu ir pārdotākais auto Latvijā, šogad ir starp zagtākajiem transporta līdzekļiem (saskaņā ar Iekšlietu Ministrijas Informācijas centra datiem).

VW Passat automašīnas, ņemot vērā to komplektācijas, zog divos veidos. Ja atslēgu nav nepieciešams izņemt no kabatas vai somiņas, lai iekļūtu automašīnā un to iedarbinātu, tās zog kā jebkuru ar keyless-go tipa sistēmu aprīkotu automašīnu. Ja atslēga tiek izmantota, lai atvērtu auto un atslēgu nepieciešams ievietot ligzdā uz paneļa, lai to iedarbinātu, tad autozagļi izmanto borta datora spraudni (OBD spraudni), lai pieprogrammētu jaunu atslēgu un automašīnu aizdzītu.

Tātad, lai pasargātu savu transporta līdzekli, ir jāņem vērā, ar kādu sistēmu tas ir aprīkots. Keyless-go aprīkojuma gadījumā automašīnu pasargās imobilaizeris, taču, ja atslēga fiziski tiek izmantota, tad auto drošības pirmais līmenis ir OBD bloķētājs, kas neļaus pieprogrammēt jaunu atslēgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu