Valsts augu aizsardzības dienesta direktores alga pērn sarūk par 20,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) direktore Kristīne Lifānova pagājušajā gadā amatā ir nopelnījusi 42 381 eiro, kas ir par 20,6% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija.

VAAD sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ūdre aģentūrai LETA paskaidroja, ka atalgojuma izmaiņas saistītas ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē VAAD kompetences sanāksmju, darba grupu un citu pasākumu organizēšanu un vadīšanu 2015.gada pirmajā pusgadā.

Darbs VAAD bija Lifānovas vienīgais ienākumu avots pagājušajā gadā.

Amatpersonas deklarācija liecina, ka VAAD direktorei 2016.gada beigās «DNB Bankā» glabājās 10 312 eiro, kas ir par 47% mazāk nekā gadu iepriekš, kad viņai «DNB Bankā» bija 19 478 eiro uzkrājumi.

VAAD direktores parādsaistības pagājušā gada nogalē bija 46 487 eiro, kas ir par 4,1% mazāk nekā 2015.gada nogalē.

Lifānovai pieder dzīvoklis Rīgā, kā arī kopīpašumā zeme un ēka Rīgā. Viņai īpašumā ir arī 2008.gada izlaiduma automašīna «VW Golf Plus», kuru viņa iegādājās 2015.gadā.

VAAD ir Zemkopības ministrijas padotībā. Dienests veic valsts kontroli un uzraudzību augu aizsardzības jomā, kā arī sadarbojas ar starptautiskām organizācijām, nodrošinot informācijas apmaiņu ar citām valstīm par augu aizsardzības, augu karantīnas, sēklu aprites un selekcionāra tiesību aizsardzības jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu