«Lido»: valstij aktīvāk jāveicina kvalitatīva un sabalansēta uztura lietošana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valstij aktīvāk ir jāveicina kvalitatīvāka un sabalansētāka uztura lietošana sabiedrībā, aģentūrai BNS atzina sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma «Lido» valdes priekšsēdētāja.

«Kā ēdināšanas nozares uzņēmums uzskatām, ka gan cilvēkiem, gan uzņēmējiem, gan valstij būtu vairāk jārūpējas par kvalitatīvāka un sabalansētāka uztura lietošanas veicināšanu sabiedrībā. Kā rāda situācija gan Latvijā, gan citviet Eiropā – arvien lielāka daļa sabiedrības saskaras ar veselības problēmām, ko izraisa liels nekvalitatīvas pārtikas patēriņš, uztura nesabalansētība, pārlieku liela cukura, sāls vai neveselīgo augu tauku lietošana uzturā. Rezultāts ir liekais svars, kas palielina sirds un asinsvadu slimību un virkni citu saslimšanu risku,» sacīja Auziņa.

Vienlaikus viņa norādīja, ka nesabalansēta uztura problēmas varētu novērst tikai komplekss risinājums – izglītots patērētājs, kas prot izdarīt gudru pārtikas izvēli, godprātīgs uzņēmējs, kas atbild par klientam piedāvāto produkciju un valsts, kas ar likumdošanu var veicināt kvalitatīvas pārtikas patēriņu Latvijā.

Auziņa piebilda, ka nesabalansēta uztura problēmas varētu novērst, piemēram, valdības iniciatīva samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi kvalitatīvai un veselīgai pārtikai vai arī pieprasīt norādīt ēdiena sastāvu ne tikai produktiem iepakojumos, bet arī sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Tāpat svarīgs ir valsts atbalsts uzņēmējiem, kas rūpējas par sabiedrības izglītošanu sabalansēta uztura jautājumos. «Vesela sabiedrība ir ieguvums arī valsts budžetam, kurā nepārtraukti tiek meklēti papildu līdzekļi veselības aprūpei,» viņa uzsvēra.

«Lido» galvenie darbības virzieni ir sabiedriskā ēdināšana, gaļas produktu pārstrāde, zivju produktu apstrāde, pusfabrikātu ražošana un realizācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons. «Lido» pieder deviņi ātrās apkalpošanas restorāni Rīgā, vairumtirdzniecības veikals Rīgā, alus darītava, konditoreja, kā arī ražošanas bāze gaļas pārstrādei un pārtikas produktu ražošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu