Ķīpsalā notiks iemīļotie Rīgas Ziemassvētku koncerti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ziemassvētkos, 25. un 26. decembrī, Ķīpsalas hallē notiks iemīļotie Rīgas Ziemassvētku koncerti, kuros gaišu, priecīgu noskaņu īpašā Ziemassvētku mūzikas programmā dāvās izcili mūziķi.

Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Elīna Šimkus, dziedātājs un džeza mūziķis Daumants Kalniņš, tenors Jānis Kurševs, pūšamo instrumentu ansamblis «Live Brass», Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla» un diriģents Kaspars Ādamsons, kā arī Vidzemes kamerorķestris un diriģents Andris Veismanis. Koncertā piedalīsies arī Daumanta Kalniņa instrumentālā grupa.

Koncerta 1. daļā skanēs klasiskās mūzikas pērles – F. Hendeļa, Dž. Pučīni, M. A. Šarpentjē skaņdarbi, kā arī pasaulslavenā igauņu komponista A. Pērta aizkustinošā «Igauņu šūpuļdziesma» un iemīļotas Ziemassvētku dziesmas komponista Valta Pūces aranžējumā.

Savukārt 2. daļā klausītājiem gaidāma tikšanās ar Daumanta Kalniņa un viņa kvinteta radītām kompozīcijām un dziesmu aranžijām, kuras īpaši šim koncertam papildinās Vidzemes kamerorķestris un jauktais koris «Sōla». Līdzās mazāk dzirdētām melodijām svētku noskaņu papildinās vairākas labi zināmas Ziemassvētku dziesmas – «Jingle Bells», «Pār mazo ciemu ielejā», kā arī pasaules slavu ieguvusī Džoša Grobana dziesma «You raise me up» un populārākā īru Ziemassvētku dziesma «Farytale of New York».

Koncerta radošā komanda - mākslinieciskais vadītājs Rūdolfs Bērtiņš, horeogrāfe Ieva Kemlere un scenogrāfs Artūrs Arnis.

Koncertu sākums 25. decembrī plkst. 15.00 un 26. decembrī plkst. 12.00 un 17.00.

Biļetes iepriekšpārdošanā: «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā 7,50–25 EUR! Pērkot «Ģimenes biļeti» (4 līdz 8 personām) – 10% atlaide. Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr. 67067500 vai e-pastu music@bt1.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu