Atkritumu šķirošanas rūpnīcas izveidē Getliņos ieguldīs 10,2 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atkritumu šķirošanas rūpnīcas izveides Getliņos kopējās izmaksas ir 10,2 miljoni eiro, informēja SIA «Vides pakalpojumu grupa» vadītājs Guntars Levics.

Puse no projekta kopējām izmaksām ir Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Plānots, ka rūpnīca spēs sašķirot līdz 300 000 tonnām atkritumu gadā.

Rūpnīca nodrošinās 15 jaunas darbvietas, pirmie darbinieki sāks strādāt jau vasarā, bet rūpnīcas atklāšana notiks oktobrī.

Jau rakstīts, ka topošās rūpnīcas automātiskajā šķirošanas līnijā no nešķirotiem sadzīves atkritumiem tiks atdalīti bioloģiski noārdāmie atkritumi un otrreizējai pārstrādei derīgi materiāli, kā iznākumā tiks veicināta materiālu atkārtota izmantošana un samazināts poligonā apglabājamo atkritumu apjoms.

Otrs lielākais atkritumu savākšanas operators Rīgas pilsētā «Vides pakalpojumu grupa» un VA «Centrālā finanšu un līgumu aģentūra» šā gada sākumā noslēguši līgumu par Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piešķiršanu sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas izveidei.

Projekts tiek īstenots saskaņā ar Pierīgas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu un atkritumu apsaimniekošanas valsts plānu, kuru gaitā sadzīves atkritumu šķirošana ir viena no prioritātēm.

Jau vēstīts, ka šogad februārī atkritumu apsaimniekotāja SIA «Zaļā josta» iegādājās atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu «Vides pakalpojumu grupa».

«Vides pakalpojumu grupa» 2012.gadā strādāja ar zaudējumiem 121 300 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bija 7 miljoni eiro.

Uzņēmums «Vides pakalpojumu grupa» dibināts 1995.gadā. Līdz 2009.gadam tas darbojās ar savu sākotnējo nosaukumu «Nelsens». Uzņēmuma pamatkapitāls ir 742 739 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu