«McDonald's» kopuzņēmumam Ķīnā milzu sods par ūdens piesārņošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«McDonald's» kopuzņēmumam Ķīnā, kurš piegādā ātrās ēdināšanas milža restorāniem frī kartupeļus, ir piespriests rekordliels naudassods 3,9 miljonu juaņu (575 tūkstošu eiro) apmērā par ūdens piesārņošanu Pekinā, ceturtdien ziņoja Ķīnas valsts mediji.

Kopuzņēmumam «Beijing Simplot Food Processing» piespriestais naudassods ir lielākais, kādu Pekinas pašvaldība jebkad piespriedusi par vides piesārņošanu, vēstīja ziņu aģentūra «Sjiņhua», atsaucoties uz Pekinas vides aizsardzības institūciju.

«Beijing Simplot Food Processing» ir kopuzņēmums, kuru izveidojušas ASV agrobiznesa firma «J.R. Simplot Company», «McDonald's» un Ķīnas kompānija «Beijing Agricultural, Industrial and Commerce General Company», informēja «Sjiņhua».

1992.gadā izveidotais kopuzņēmums ražo frī kartupeļus un kartupeļu pankūkas «McDonald's» restorāniem un «citiem Austrumāzijas klientiem», ziņoja «Sjiņhua», nesniedzot sīkākas ziņas par šiem klientiem.

Rekordlielais naudassods piespriests laikā, kad Ķīnā valsts mērogā tiek apkarota gaisa, ūdens un augsnes piesārņošana, pieaugot sabiedrības bažām par tās ietekmi uz veselību un varas iestāžu satraukumam par vides piesārņojuma ietekmi uz valsts tēlu.

Šogad Ķīnā stājās spēkā jauns vides aizsardzības likums, kas paredz smagākus sodus un pārkāpēju «saukšanu vārdā un kaunināšanu».

Jaunākie pētījumi rāda, ka apmēram divas trešdaļas Ķīnas augsnes ir piesārņotas, savukārt 60% gruntsūdeņu ir pārāk saindēti, lai būtu dzerami.

Vides aizsardzības inspektori pērn novembrī konstatēja, ka ūdens kvalitātes rādītājs «Beijing Simplot Food Processing» notekūdeņos izgājis ārpus pieļaujamām robežām, un nekavējoties bloķēja šī uzņēmuma notekcaurules, liekot apstrādāt šos notekūdeņus. Piesārņotais ūdens bija nonācis Pekinas kanalizācijā.

«Beijing Simplot Food Processing» savā interneta vietnē paziņoja, ka ir piekritis pašvaldības lēmumam un samaksājis šo naudassodu noteiktā termiņā, kā arī «nekavējoties sadarbojies» ar varas iestādēm pēc šīs problēmas konstatēšanas.

«McDonald's» paziņoja, ka uztver šo pārkāpumu «ļoti nopietni» un turpmāk novēros, vai kopuzņēmums ievēro vides aizsardzības prasības. «Visiem «McDonald's» sagādniekiem ir jāpilda visi svarīgie vietējie likumi un noteikumi,» uzsvēra ASV ātrās ēdināšanas milzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu