Zaharjins pievienojas «savādo» miljonāru sarakstam (52)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Latvijas miljonāru Top 100» veidotāji «Liepājas metalurga» akciju paketes līdzīpašnieku Sergeju Zaharjinu ierindojuši «savādo» miljonāru sarakstā.

Pirms gada saraksta veidotāji - žurnālisti Lato Lapsa un Kristīne Jančevska, SIA «Baltic Screen», korporatīvo finanšu kompānija «Laika stars» un SIA «Lursoft» - konstatēja, ka iekļaut «savādos» miljonārus Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā, kur obligāts priekšnoteikums ir publisko reģistru uzrādītas īpašumtiesības, īsti nav iespējams, taču arī bez viņiem saraksts nebūtu pilnīgs, jo nevienam nav šaubu, ka šo cilvēku aktīvi, kaut paslēpti nedaudz tālāk no publikas acīm, ir lēšami ne tikai dažos miljonos vien.

Kā norāda «Latvijas miljonāru Top 100» veidotāji,

Zaharjins no saviem vērtīgākajiem nekustamajiem īpašumiem laikus atbrīvojies, un tikai laiks rādīs, kādus līdzekļus viņš paslepus spējis akumulēt savām tālākajām biznesa interesēm.

Lielākā daļa uzņēmēju saglabājuši vietu «savādo» miljonāru sarakstā. «Savādie» miljonāri sarindoti alfabēta secībā. Sarakstā tāpat kā pērn iekļauts Olafs Berķis, kuram, pēc «Baltic Screen» datiem, bez daļēji slēptās līdzdalības Ventspils tranzīta uzņēmumos oficiāli pieder kapitāldaļas vēl septiņos uzņēmumos.

Tāpat kā pērn par «savādu» miljonāru nosaukts arī Guntis Indriksons. Saraksta veidotāji apgalvo, ka bijušais «Skonto grupas» īpašnieks acīmredzami atkopies no lielākajām biznesa problēmām, tomēr ar lieliem sasniegumiem redzamajā uzņēmējdarbībā vairs lepoties nevar.

Tāpat kā pērn sarakstā iekļauts arī bijušais «Bankas Baltija» saimnieks Aleksandrs Lavents. Tiesa, nekas neliecina, ka viņš joprojām būtu gana turīgs, tomēr

publiski redzamā viņa dzīves daļa liek skaidri noprast, ka kādreizējā baņķiera ienākumi atbilst miljonāra cienīgam dzīvesveidam.

«Savādo» miljonāru sarakstā ierindojušies arī bijusī «Jelgavas cukurfabrikas» padomes priekšsēdētāja Jolanta Aukšmukste ar vīru Uldi Aukšmukstu, bijušais «Ventspils naftas» prezidents Jānis Blaževičs, bijušais «Itera Latvija» padomes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Gulbis, uzņēmējs Arbi Indorbajevs, bijušais «Latvijas Kuģniecības» prezidents Andris Kļaviņš un viņa sieva Mare Kļaviņa, uzņēmēji Valentīns Kokalis, Vladimirs Solomatins, Oļegs Stepanovs, Pēteris Šmidre, Mamerts Vaivads, Rīgas brīvostas stividorkompānijas «Strek» 30% kapitāldaļu turētāja Tatjana Omeļčenko, AS «Rīgas Dinamo» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis un bijušais «Ventspils naftas» prezidents Igors Skoks.

Jau ziņots, ka otro gadu pēc kārtas «Latvijas 100 bagātāko cilvēku» saraksta pirmajās vietās ierindoti AS «ABLV Bank» īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, SIA «Baltic Screen», korporatīvo finanšu kompānijas «Laika stars» un SIA «Lursoft» pētījums.

Fiļa bagātība gada laikā augusi par 57 miljoniem latu, sasniedzot 165 miljonus latu. Arī Berņa bagātība gada laikā augusi par 57 miljoniem latu, sasniedzot 162 miljonus latu.

«Latvijas miljonāru Top 100» nu jau tradicionāli decembra numurā publicē žurnāls «Kapitāls».

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu