Britu Tesco skenēs sejas, lai pielāgotu katram atbilstošu reklāmu (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas lielākais mazumtirgotājs «Tesco» savās degvielas uzpildes stacijās uzstādīs ekrānus, kas skenēs patērētāju sejas, lai reklāma varētu tikt piemērota katram atbilstoši vecumam un dzimumam.

Pasaulē trešā lielākā lielveikalu ķēde uzstādīs augsto tehnoloģiju ekrānus pie kasēm 450 «Tesco» degvielas uzpildes stacijās visā Lielbritānijā, informēja digitālās reklāmas kompānija «Amscreen», kas izstrādāja tehnoloģiju.

«Amscreen» vadītājs Saimons Šugers atzina, ka ierīces ir «kas līdzīgs ««Minority Report» («Īpašais ziņojums») - režisora Stīvena Spīlberga režisētajā 2002.gada zinātniskās fantastikas filmā - redzamajam.

Izdevumam «Grocer» viņš stāstīja, ka «tas var mainīt britu mazumtirdzniecības apveidu, un mūsu plāns ir ekrānus uzstādīt pēc iespējas vairāk lielveikalos».

Ekrāni nosaka pie kases pienākošo pircēja seju un pēc tās arī dzimumu un aptuveno vecumu. Tad uz ekrāna parādās reklāma, kas veidota atbilstošajai demogrāfiskajai grupai.

Privātuma aizstāvji nosodīja «Tesco» lēmumu izmantot «OptimEyes» tehnoloģiju un aicināja mazumtirgotāju informēt klientus, kad tos tādā veidā mēģina skenēt.

Tomēr «Amscreen» uzstāja, ka tehnoloģija nepārkāpj personas privātumu un «atbilst pirātisma un datu aizsardzības prasībām». «Ekrāni neizmantos acu zīlīšu skenerus, seju atpazīšanu vai jebkāda cita veida atsevišķu klientu atpazīšanu,» norādīja kompānijas pārstāve.

Britu tehnoloģiju magnāta Elana Šugera 2008.gadā izveidotā kompānija «Amscreen» jūlijā prezentēja seju noteikšanas tehnoloģiju.

«Tesco», kura akcijas kotē Londonas biržā, septembrī pārdeva lielāko daļu no zaudējumus nesošās ASV mazumtirdzniecības ķēdes «Fresh & Easy», tomēr pagājušajā mēnesī paziņoja par plāniem radīt lielveikalu tīklu Ķīnā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu