Saskrūvē sev spoguļkameru pats! (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās par fotogrāfu sevi uzsakta ikviens, kam ir palaimējies tikt pie spoguļkameras un apgūt tās funkcijas.

Spoguļkamera mūsdienās nev nekas ekskluzīvs, taču bez vairākiem simtiem latu tāpat neiztikt, ja vēlēsies iegūt daudz maz cienījamu aparātu.

Bet, ja tomēr gribas kinpsēt ar spoguļkameru, taču brīvo līdzekļu apjoms ir stipri ierobežots, iespējams, varēsi izlīdzēties ar austriešu kompānijas Lomography ražoto spoguļkameras konstruktoru.

Jā, tik tiešām, tas ir konstruktors ar instrukcijām, kā no iegādātajā komplektā iekļautajām detaļām saskrūvēt fotoaparātu. Ja visu izdarīsi pareizi, tad tavā rīcībā būs plastmasas fotokamera ar ne īpaši kvalitatīvu, tumšu 55 mm objektīvu ar diafragmas atvēruma skaitli f10, kurš ir fiksēts.

Ar Konstruktor spoguļkameru attēli sanāk visnotaļ mākslinieciski
Ar Konstruktor spoguļkameru attēli sanāk visnotaļ mākslinieciski Foto: Publicitātes foto

Ar konstruktoru fotogrāfijas nebūs tik kvalitatīvas, kādas mūsdienās var iegūt ar digitālajām kamerām, taču, spriežot pēc foto paraugiem, savs šarms tām piemīt. Svarīgi tikai izvēlēties pareizo 35 mm filmiņu.

Lomography savā interneta vietnē norāda, ka, ievērojot norādes, kameru var saskrūvēt apmēram 2 stundās un tā uzreiz ir gatava lietošanai. Cena - 35 eiro.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu