Luhse: Lidostai «Rīga» joprojām ir aktuāla termināla paplašināšana (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz finansējuma trūkumu, starptautiskajai lidostai «Rīga» joprojām aktuāls ir jautājums par termināla pagarināšanu, atzīst lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) Luhse žurnālistiem atzina, ka visi lidostas rīcībā esošie līdzekļi ir ieguldīti skrejceļa attīstībā, taču arī termināli ir nepieciešams paplašināt, jo tas ir kļuvis par mazu apmeklētāju skaitam.

Viņš informēja, ka pašreizējais terminālis gadā var apkalpot vidēji trīs miljonus pasažieru, taču uz gada beigām apkalpoto pasažieru skaitu plānots palielināt līdz pieciem miljoniem. Tas nozīmē, ka diviem miljoniem pasažieru terminālis ir par mazu.

Lai normāli paplašinātu lidostas termināli, ir nepieciešami aptuveni 70-80 miljoni eiro (49 līdz 56 miljoni latu), sacīja Luhse, piebilstot, ka, visticamāk, ātrāk par 2014.gadu neizdosies sākt paplašināšanu. «Bet, ja būs iespēja, celsim ātrāk,» viņš noteica.

Lidostas valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka lidostā dienas laikā ir trīs «pīķa» laiki, kad terminālī vienlaicīgi uzturas liels pasažieru skaits, - tas ir no rīta plkst.7, pēc tam - plkst.11 un arī pašā vakarā. Šajos laikos cilvēku ir tik daudz, ka pat adatai neesot kur nokrist, salīdzināja Luhse.

Viņš arī atgādināja, ka Rīgas lidosta joprojām ir lētākā aviokompānija Baltijā un patlaban notiek pārrunas ar aviokompānijām par ienākšanu lidostā. Viņš neatklāja, ar kurām konkrēti, taču tās esot sākot no Ķīnas, līdz pat dažādām Eiropas aviokompānijām. Tomēr lidostu vairāk interesē atvērt reisus uz vairākām Krievijas pilsētām un uz ASV pilsētu Losandželosu.

«Eiropa mūs neinteresē,» viņš sacīja.

Nesen arī lidostai esot bijušas pārrunas ar kādu Ķīnas aviokompāniju, taču tā ir ar mieru Rīgā ienākt, ja vidēji gadā uz Ķīnu no Rīgas lidos ap 120 tūkstošiem pasažieru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu