LVM "privatizācija" ir tulkotāju kļūda (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien publicētajā laikraksta "Neatkarīgā" rakstā "Dokumenti runā par Latvijas mežu privatizāciju" aprakstītā situācija izveidojusies pārpratuma pēc, kas radies saistībā ar neatbilstoši lietotiem terminiem un nepareizu tulkojumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

"Baumas, protams, ir uzvirmojušas ik pa laikam, taču nezinu nevienu meža nozares organizāciju, kas atbalstītu kaut vai VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) privatizācijas apsvēršanas ideju. Šāda doma ir absolūti absurda," uzskata Klauss.

"Neatkarīgā" raksta, ka Eiropas Komisijas (EK) Konkurences ģenerāldirektorāta oficiālajā mājaslapā publicēts dokuments ar nosaukumu "Par atbalstu VAS "Latvijas Valsts meži" privatizēšanā", taču amatpersonas uzsver, ka valstij piederošie lielie uzņēmumi netiks privatizēti. Laikraksts noskaidrojis, ka pagājušā gada 26.janvārī EK Konkurences ģenerāldirektorāts informējis Latviju, ka saņemta sūdzība par konkurences kropļošanu no LVM puses. Gatavojot vēstuli, angļu tulks to nosaucis par privatizāciju.

"Man ir bijusi iespēja iepazīties ar šīs sūdzības tekstu. Godīgi sakot, nesaprotu, kā varēja rasties šāds virsraksts, jo tajā nevienā vārdā nav minēta privatizācija - tā ir pilnīga tulkotāju kļūda," stāsta Klauss.

Pēc Klausa teiktā, ja privatizācija notiktu, federācija krasi iestātos pret to jebkādā tās formā, jo tas sašūpotu meža nozares stabilitāti un konkurētspēju, kas radītu draudus visai Latvijas tautsaimniecībai.

Federācija uzskata, ka LVM ir ļoti veiksmīgi strādājošs un progresīvs uzņēmums, kā arī ienesīgs tā īpašniekam - valstij.

"Mūsuprāt, ir ļoti svarīgi, lai Latvijas nacionālais resurss paliktu valsts īpašumā," uzsver Klauss.

Pēc viņa domām, atbildīgajām valsts institūcijām būtu steidzami jāatvieglo prasības, kas nosaka LVM iespējas iegādāties gan augošus mežus, gan cirsmas un lauksaimniecībā neizmantotās zemes un nodarboties ar to apmežošanu, tādā veidā palielinot meža platības un koksnes krājumus.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu