Darba devēji šogad prognozē darbavietu samazinājumu (158)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Darba devēji šogad Latvijā prognozē kopumā 1122 darbavietu samazinājumu, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) sniegtā informācija.

No darba devējiem saņemtajās prognozēs par darbinieku skaita samazinājumu šogad minēti Latvijas pasta kompānijas «Latvijas Pasts» darbinieki, apsargi, klientu apkalpošanas speciālisti, klientu apkalpošanas struktūrvienības vadītāji, piloti, klientu apkalpošanas pārziņi, gaisa kuģa stjuarti, inkasenti, autobusa vadītāji, kā arī kases kontu operatori.

Kopumā vairāk nekā puse jeb 52% darbavietu samazinājums prognozēts transporta un uzglabāšanas jomā,

21% ‒ finanšu apdrošināšanas darbības nozarē, 6% ‒ administratīvo un apkalpojošo dienestu darbības nozarē, 5% ‒ profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu jomā, 4% ‒ vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, kā arī automobiļu un motociklu remonta jomā, bet vēl 4% ‒ valsts pārvaldē, aizsardzībā un obligātajā sociālās apdrošināšanas jomā.

Pēc NVA informācijas, darba devēji šogad prognozē 75 darbavietu palielinājumu.

Latvijā bezdarba līmenis bija 11,7%

Darba devēju iesniegtajās prognozēs par darbinieku skaita palielinājumu šogad norādīti kasieri, mazumtirdzniecības veikala pārdevēji, apsargi, apkopēji un krāvēji.

Jau vēstīts, ka marta beigās Latvijā bezdarba līmenis bija 11,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš. NVA uzskaitē marta beigās bija 132 158 bezdarbnieki.

Komentāri (158)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu