Skrundas pilsētiņu pārdošot jaunam uzvarētājam (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundas novada Ranķu pagastā pārdos izsoles jaunajam uzvarētājam, fiziskai personai Magomedam Gurbanovam par 1 548 966 latiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informē Privatizācijas aģentūras (PA) Ārējo sakaru daļas vadītāja Anete Frīdenšteina-Brīdiņa.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Gurbavovs privatizēs Skrundas pilsētiņu par 1 548 966 latiem, no kuriem apbūves cena ir 71 459,32 lati, samaksu veicot 80% latos (57 167,28 lati) un 20% privatizācijas sertifikātos (510,43 gab.), un zemesgabala cena 1 477 506,68 latu, samaksu veicot 100% latos.

"Pēc tam, kad jaunais izsoles uzvarētājs saņēmis PA rakstisku uzaicinājumu noslēgt nomaksas pirkuma līgumu, desmit darba dienu laikā pircējam ir jāsamaksā PA summa, kas veido 7% no nosolītās un nosacītās cenu starpības 97 650 latu apmērā, apdrošināšanas prēmija 700 latu apmērā, nekustamā īpašuma nodoklis par ēkām un zemi (par 2008.gada maiju – decembri) 1388,71 lats, kā arī jāsedz PA izdevumi par īpašuma apsardzi 40 282,86 lati un patērēto elektroenerģiju 1562,36 lati (līdz 2009.gada 3.novembrim). PA izdevumu summa par īpašuma apsardzi un patērēto elektroenerģiju tiks precizēta uz objekta pirkuma līguma parakstīšanas brīdi," stāsta Frīdenšteina-Brīdiņa.

Ja jaunais izsoles uzvarētājs neveic maksājumus noteiktajā kārtībā un termiņos un netiek noslēgts pirkuma līgums, PA lemj par atkārtotu izsoli.

"Nozare.lv" jau informēja, ka Krievijas uzņēmums "Aļeksejevskoje-Serviss" nav samaksājis pirmo iemaksu par nekustamā īpašuma "Mežaine" Skrundas novada Raņķu pagastā iegādi, tādējādi par izsoles uzvarētāju var tikt atzīts otrs augstākās cenas nosolītājs - Magomeds Gurbanovs.

Frīdenšteina-Brīdiņa stāsta, ka pirmajam maksājumam - 7% no nosolītās un nosacītās cenu starpības 97 860 latu apmērā - un apdrošināšanas prēmijai 700 latu apmērā bija jābūt saņemtai šā gada 19.februārī līdz pat darba dienas beigām plkst.18, bet, ja maksājums veikts ar bankas starpniecību, PA to saņemtu šodien.

Iemeslus, kāpēc izsolē nosolīto īpašumu tomēr neiegādāsies, "Aļeksejevskoje-Serviss" pārstāvis PA sīkāk nepaskaidroja.

''Šobrīd PA rīcībā esošā informācija liecina, ka nauda nav samaksāta, turklāt pretendentam netiek atmaksāta iemaksātā drošības nauda 10 777,62 latu apmērā," apgalvo Frīdenšteina-Brīdiņa.

Ja izsoles uzvarētājs noteiktajā termiņā nenoslēdz nomaksas pirkuma līgumu, PA saskaņā ar privatizācijas noteikumiem var pieņemt lēmumu atzīt par izsoles uzvarētāju personu, kas nosolīja otro augstāko cenu, – Azerbaidžānas pilsoni Magomedu Gurbanovu.

Uz jauno izsoles uzvarētāju attiecas tie paši valsts nekustamā īpašuma "Mežaine" privatizācijas nosacījumi. Ja jaunais izsoles uzvarētājs neveic maksājumus noteiktajā kārtībā un termiņos un netiek noslēgts pirkuma līgums, PA lemj par atkārtotu izsoli.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu