Pārdota bijusī Skrundas armijas pilsētiņa (180)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien izsolē Skrundas novada Raņķu pagastā esošais valsts nekustamais īpašums "Mežaine" jeb bijusī Skrundas radiolokācijas stacijas pilsētiņa pārdota par 1 551 966 latiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Privatizācijas aģentūras Ārējo sakaru daļas pārstāve Anete Frīdenšteina-Brīdiņa.

Izsoles uzvarētājs ir Krievijas uzņēmums "Aļeksejevskoje-Serviss". Izsolei bija pieteikušies trīs pretendenti.

Izsoles noteiktā sākumcena īpašumam bija 153 966 lati.

Privatizācijas noteikumi paredz, ka pirkuma maksa par valsts nekustamo īpašumu pircējam jāsamaksā ne vēlāk kā desmit gadu laikā. Maksāšanas līdzekļi - 99,08% latu, 0,92% privatizācijas sertifikātu.

Papildus pirkuma maksai pircējam jāsedz Privatizācijas aģentūras izdevumi par objekta apsaimniekošanu. Līdz 2010.gada 5.februārim tie ir 49 783 lati.

Pircējs pats lemj par turpmāko objekta izmantošanu saskaņā ar pašvaldības apstiprināto teritoriālo plānojumu.

Valsts nekustamais īpašums sastāv no četriem zemesgabaliem ar kopējo platību 45,1 hektārs un 70 ēkām un būvēm, kā dzīvojamās ēkas, administratīvās ēkas, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, garāžas, darbnīcas u.c.

Privatizācijas aģentūra norāda, ka pozitīvi vērtējams fakts, ka īpašums, kas ilgi bijis tukšs un kurā nav notikusi saimnieciskā darbība, ir atsavināts. Viens no privatizācijas mērķiem ir veicināt privātā kapitāla piesaisti un radīt labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai.

Kā norāda Privatizācijas aģentūra, īpaši svarīgs sekmīgs izsoles rezultāts ir tādēļ, ka saskaņā ar normatīvo regulējumu ieņēmumi no privatizācijas tiek ieskaitīti valsts budžetā un novirzīti tiem mērķiem, kas patlaban valstij ir prioritāri. Treškārt, arī Skrundas novadam objekta pārdošana rada iespēju turpmākai attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai.

Komentāri (180)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu