"Bloomberg": Ķīna zaudē Japānai pasaulē otra lielākā akciju tirgus statusu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas akciju biržu kā otro lielāko pasaulē apsteigusi Japāna, ņemot vērā akciju vērtību kritumu, ko izraisījušas bažas par tirdzniecības karu ar ASV un valsts ekonomikas izaugsmes palēnināšanos, liecina ziņu aģentūras "Bloomberg" apkopotā informācija.

"Bloomberg" norāda, ka Ķīnas akciju biržas vērtība ir nokritusies līdz 6,09 triljoniem dolāru (5,2 triljoniem eiro), salīdzinot ar Japānas biržas vērtību 6,17 triljonu dolāru (5,3 triljonu eiro) apmērā.

Tādējādi Ķīnas fondu biržas vērtība pirmo reizi kopš 2014.gada, kad akciju birža kļuva par otro lielāko pasaulē, ir mazāka par Japānas fondu tirgus vērtību.

Tikmēr līderpozīcijās esošās ASV biržas vērtība ir 31 triljons dolāru.

Lai arī satraukums par iespējamu tirdzniecības karu starp pasaules divām lielākajām ekonomikām skāris gandrīz visas akciju biržas pasaulē, Ķīnas akcijas šogad uzrādījušas vienus no sliktākajiem rādītājiem, Šanhajas biržas indeksam kopš janvāra sākuma nokrītoties par vairāk nekā 16%.

Spiediens uz akciju vērtību tika saasināts šonedēļ, kad Baltais nams paziņoja, ka apsver iespēju vairāk nekā dubultot muitas tarifus Ķīnas importam 200 miljardu dolāru vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu