Aptauja: 91% Latvijas iedzīvotāju mājokli izvēlas pēc tā radītās mājas sajūtas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Vairums jeb 91% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādīja, ka mājokļa izvēlē būtisks faktors ir mājokļa radītā mājas sajūta, liecina nekustamā īpašuma attīstītāja "Bonava Latvija" un pētījumu aģentūras "SKDS" pētījums par Latvijas iedzīvotāju vērtībām un kritērijiem sava mājokļa izvēlē. Savukārt 88% aptaujāto respondentu norādīja, ka būtisks faktors mājokļa izvēlē ir tā funkcionalitāte.

Pētījumā secināts, ka 86% aptaujāto svarīgi, lai jaunajā mājokļa dizainā būtu pasteļtoņi, 85% Latvijas iedzīvotāju mājokli izvēlas pēc minimālisma faktora, 77% respondentu atzina, ka mājoklim ir jāatrodas tuvu sabiedriskajai dzīvei, bet tajā pašā laikā 68% Latvijas iedzīvotāju gribētu dzīvot tuvāk dabai.

Kā liecina pētījuma dati, 65% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju mājokļa izvēlē ir svarīgi, ka ēka vai ēkas komplekss ir norobežots no apkārtnes. 

Tikpat procentuāls iedzīvotāju skaits norādīja, ka būtisks faktors ir, lai mājokļa būvniecībā izmantoti dabīgi un videi draudzīgi materiāli, savukārt 75% uzskata, ka mājoklī jābūt mazai dzīvojamai platībai, lai izvairītos no dārgiem ikmēneša maksājumiem.

Tāpat pētījumā noskaidrots, ka 85% respondentu gribētu, lai mājoklī ir maz mēbeļu un citu lietu, kas lieki aizņem vietu, bet 78% novērtētu, ja jaunajā dzīvesvietā būtu maz kaimiņu.

"SKDS" vadītājs Arnis Kaktiņš atzīmēja, ka Latvijas iedzīvotāji tāpat kā skandināvi dod priekšroku mājoklim, kurš atrodas sakoptā apkārtējā vidē un kurā var izbaudīt pilnvērtīgu dzīvi.

"Latvijas iedzīvotāji savās izvēlēs ir praktiski un vienlaikus arī prasīgi, jo vēlas dzīvot labiekārtotā vidē, kas ir gan nostatus no pilsētas centra, gan arī vienlaikus pietiekami tuvu sabiedriskajai dzīvei,"

balstoties uz pētījuma datiem, stāstīja Kaktiņš.

Viņš papildināja, ka lielākoties Latvijas iedzīvotāji ir "īsti ziemeļnieki", jo šāds skandināvu dzīvesstils ir izdevīgs un efektīvs.

Pētījumu veica 2018.gada septembrī, aptaujājot internetā 1005 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu