Latvijā trešajā ceturksnī straujākā ekonomikas izaugsme Baltijā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā šogad trešajā ceturksnī bija straujākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Baltijā, liecina Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Latvijā 2018.gada trešajā ceturksnī IKP salīdzinājumā ar 2017.gada trešo ceturksni, pēc sezonāli neizlīdzinātajiem datiem, salīdzināmajās cenās pieaudzis par 4,7%, Igaunijā ekonomika augusi par 4,2%, bet Lietuvā IKP pieaudzis par 2,4%.

Tādējādi Latvijā trešo ceturksni pēc kārtas bijusi straujākā ekonomikas izaugsme Baltijā.

Tostarp ceturksni iepriekš - šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2017.gada otro ceturksni - Latvijas IKP auga par 5,3%, kamēr Lietuvas ekonomikā un arī Igaunijas ekonomikā izaugsme bija 3,8% apmērā, bet 2018.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo ceturksnī Latvijas IKP palielinājās par 4%, kamēr Lietuvas IKP auga par 3,7%, bet Igaunijas - par 3,3%.

Arī pirms gada - pagājušā gada trešajā ceturksnī - Latvijā bija straujākā izaugsme Baltijā, proti, 2017.gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada trešo ceturksni Latvijas IKP palielinājās par 5,5%, Lietuvas - par 3,7%, bet Igaunijas - par 3,9%.

Taču pagājušā gada ceturtajā ceturksnī straujā ekonomikas izaugsme starp Baltijas valstīm bija Igaunijā - 4,8%, kamēr Latvijā IKP pieauga par 4,3%, bet Lietuvas IKP palielinājās par 3,8%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu