No amata atkāpušās divas "Facebook" amatpersonas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kriss Kokss
Kriss Kokss Foto: Reuters/ScanPix

Divas augstas sociālā tīkla “Facebook” amatpersonas paziņojušas par aiziešanu no kompānijas. Tas noticis nedēļu pēc sociālā tīkla vadītāja Marka Zakerberga paziņojuma, kurā viņš solīja “padarīt “Facebook” par privātuma citadeli”, vēsta “New York Post”.

Zakerbergs ceturtdienas vakarā paziņoja, ka produktu nodaļas vadītājs Kriss Kokss pamet “Facebook”, lai darītu kaut ko citu. Kokss sociālajam tīklam pievienojās 2005. gadā, kad “Facebook” bija darbojies aptuveni gadu.

Tāpat kompāniju pametīs arī Kriss Daniels, kurš pagājušā gada maijā sāka vadīt “WhatsApp” čata platformu.

Koksa un Daniela aiziešana tiek vērtēta kā pārsteidzoša, un tā notiek nedēļu pēc Zakerberga paziņojuma par kompānijas prioritāšu maiņu – mazāk koncentrēties uz publisku saturu un vairāk uz privātu saziņu “Facebook”, “Instagram” un “WhatsApp” platformās.

Šis plāns paredz visu trīs lietotņu dziļāku integrāciju – šāds plāns izpelnījies kritiku, un to neatbalsta arī vairāki ilggadējie “Facebook” darbinieki, kuri “stāvējuši pie sociālā tīkla šūpuļa”.

Zakerbergs norāda, ka Kokss savu aiziešanu no “Facebook” bija plānojis jau vairākus gadus, jo viņam izteikti piedāvājumi vadīt citus projektus.

“Pēc 2016. gada mēs sapratām, ka ir nepieciešams darīt daudz vairāk, lai uzlabotu mūsu produktus. Kokss palika un palīdzēja mūsu lietotnēm virzīties uz priekšu,” norāda Zakerbergs.

Tikām Kokss savā blogā raksta, ka “sociālo tīklu vēsture vēl nav uzrakstīta. Jāsaprot, ka sociālo tīklu efekti nav neitrāli. Esot vienam no šā projekta virzītājiem, esmu sapratis, ka sociālajam tīklam ir gan labi, gan slikti efekti. Un es vēlos virzīties pretim pozitīvajam, pretim labajam.”

Daniels pārņēma vadību pār “WhatsApp” pērn maijā, kad tā dibinātāji Jans Kums un Brains Aktons pameta darbu pie projekta. Tas notika, jo ziņojumu servisa dibinātājiem bija nesaskaņas ar sociālā tīkla vadību saistībā par “WhatsApp” integrāciju “Facebook” operācijās.

Divu “Facebook” amatpersonu atkāpšanās no amatiem notika vairākas stundas pēc tam, kad tika atrisinātas lielākās tehniskās problēmas “Facebook” vēsturē, kas ietekmēja lielāko daļu no diviem miljardiem sociālā tīkla lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu