ES dalībvalstis vienojušās sākt tirdzniecības sarunas ar ASV

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pirmdien vienojušās sākt sarunas par tirdzniecības līgumu ar ASV cerībā, ka tas atturēs ASV prezidentu Donaldu Trampu no muitas nodevu piemērošanas Eiropā ražotajiem automobiļiem.

ES dalībvalstu vienošanās nozīmē, ka drīz varētu sākties oficiālas sarunas.

Eiropas Komisija (EK) jau kopš janvāra cenšas panākt sarunu sākšanu par ierobežotu brīvās tirdzniecības līgumu ar ASV, taču vairākas dalībvalstis, tostarp Francija, vilcinājušās atbalstīt sarunas, bažījoties, ka tas nelabvēlīgi ietekmēs iekšpolitisko situāciju pirms maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Sākt sarunas par ierobežotu tirdzniecības līgumu jūlijā vienojās Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers un ASV prezidents.

Šie centieni ir saistīti ar pērn panākto transatlantisko pamieru pēc tam, kad ASV noteica tarifus tērauda un alumīnija importam no ES, raisot satraukumu pasaulē.

Tāpat šie centieni ir daļa no pūliņiem novērst to, ka Tramps piemēro tarifus Eiropā ražotu automašīnu importam, un šis iespējamais scenārijs jo sevišķi satraucis eksporta lielvalsti Vāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu