Pītās mēbeles vai koks - kā atšķetināt dārza mēbeļu izvēles dilemmu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Pagalmi, dārzi, terases un balkoni - ārtelpas ir ļoti dažādas un daudzveidīgas, tomēr tām visām ir viens vienojošais elements - nepieciešamības pēc dārza mēbelēm, kas vidi padarīs draudzīgāku un mājīgāku. Jāatzīst, ka veikalu sortimentā pieejams plašs dārza mēbeļu klāsts. Kā izvēlēties un neapjukt piedāvājumā, lasi tālāk. 

Pītās mēbeles

Pītās dārza mēbeles visbiežāk ir ražotas no poliratanga jeb mākslīgās rotangpalmas.

Pītas dārza mēbeles jau sen sevi ir pierādījušas - šādas mēbeles pasaule pazīst jau kopš 19. gadsimta, kad Eiropā pirmo reizi tika ievests bambuss.

Jau tolaik pītas palmas materiāla vai bambusa mēbeles kļuva par nozīmīgu akcentu interjera dizainā. Pītas mēbeles rada tūlītēju atvaļinājuma sajūtu un uzbur tropisku atmosfēru

Foto: JYSK

Šāda tipa mēbelēs ir iespējams sasēdināt vairākus viesus - pītajos dīvānos ir vairākas sēdvietas, bet mēbeļu komplektam ir iespējams piemeklēt sev tīkamāko galdiņu. Pītas mēbeles ir nopērkamas kopā ar mīkstajām sēdvietām un paliktņiem, tādēļ par papildu aksesuāru iegādi domāt nevajadzēs.

No pīto mēbeļu pozitīvajām īpašībām ir to vieglais svars, kas nozīmē, ka tās būs viegli pārnest no vienas vietas uz citu, kā arī tās ir viegli kopjamas un būs izturīgas pret laika apstākļiem. 

Foto: JYSK

Koka mēbeles

Koka mēbeles ir pirmā izvēle tiem, kas mīl klasiskās vērtības. Apzaļumotā dārzā koka mēbeles radīs romantisku brīvdienu noskaņu.

Koka mēbeles ir iespējams pielāgot teju jebkuram dārza stilam - tās iederēsies gan veclaicīgā dārzā, gan arī modernā terasē.

Foto: JYSK

Koka mēbeles aizņems mazāk vietas, tās ir iespējams izjaukt vai salikt. Atšķirībā no pītajām mēbelēm koka mēbeles ir nopērkamas bez mīkstā polsterējuma, kas nozīmē, ka pircēji var nokomplektēt dārza mēbeļu komplektu pēc saviem ieskatiem. Tāpat koks ir smagāks nekā polirotangs jeb pītās mēbeles, kas nozīmē, ka par tām nebūs īpaši jāraizējas vējainā laikā, tomēr tās arī būs sarežģītāk transportēt no vienas vietas uz otru. 

Jāatzīmē, ka koka mēbeles prasa ikgadēju kopšanu - tās ik gadu ir jāeļļo vai jālako, kā arī šādas mēbeles nav noturīgas pret mitrumu un dārzā tās turēt cauru gadu nebūs prāta darbs. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu