Jaunie studenti aicināti iepazīt Latvijas Universitāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitāte arī savā simtgadē rīko pasākumu “Iepazīsti LU”, uz kuru aicināti gan bakalaura 1. kursa studenti, gan studenti, kas šogad studijas sākuši maģistrantūrā.

Veiksmīga studiju sākšana ir saistīta ar veiksmīgu adaptēšanos jaunajā studiju vidē:  jāapgūst un jāizprot jaunas lietas, kārtība un prasības gan studiju vidē, gan ārpus tās.

Pasākuma "Iepazīsti LU" galvenais mērķis ir informēt par studentu atbalsta sistēmām LU, sniegt vērtīgus padomus un ieteikumus, kā veiksmīgāk organizēt savas studijas, kā arī iepazīstināt jaunos studentus ar dažādām organizācijām Universitātē, kurās jaunie studenti varēs piedalīties no studijām brīvajā laikā – iegūt jaunus draugus, attīstīt prasmes, kā arī atpūsties un izklaidēties.

“Iepazīsti LU” sāksies plkst. 10.00 Lielajā aulā ar lekciju “Iepazīsti savu kuratoru un mentoru”, kas ir atbalsta programma jaunajiem studentiem. LU Studiju departamenta pārstāve Mairita Krūka-Zalcmane un LU Studentu padomes pārstāvji pastāstīs par mentoru un kuratoru atbalstu jaunajiem studentiem, studiju gaitu uzsākšanu un studentu dzīvi LU.

Pasākums turpināsies ar lekciju par mācīšanās veidiem. Plkst. 11.15 Lielajā aulā Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas vadošā eksperte Agnese Rusakova pastāstīs, kāda ir atšķirība starp mācīšanos skolā un augstskolā, ar kādiem šķēršļiem nākas saskarties un kādus mācīšanās stilus izmantot.

Plkst. 12.15 Lielajā aulā par veiksmīgu iekļaušanos studiju vidē stāstīs psiholoģe-konsultante Līga Valinka un karjeras konsultante Dace Siliņa. Lekcijā varēs uzzināt, kā pilnveidot personīgās un studiju prasmes, kā veidot sadarbību ar studiju biedriem un kā realizēt mērķus un sapņus studijās.

No plkst. 14.00 Mazajā aulā studenti varēs iepazīties ar brīvā laika iespējām LU – pašdarbības kolektīviem, sporta iespējām, nodarbībām dažādu prasmju pilnveidošanai, brīvprātīgo darbu, iesaistīšanos studentu pašpārvalžu un interešu grupu darbā. Plkst. 14.00 arī sākies eksursija pa LU galveno ēku LU Muzeja speciālistu pavadībā. Interesenti tiks sagaidīti ēkas foajē. Otra ekskursija sāksies plkst. 15.00. Pieteikšanās ekskursijām.

Savukārt vakarā plkst. 18.00 7. auditorijā Studentu servisu departamenta direktors Jānis Saulītis iepazīstinās ar studiju procesa organizēšanu maģistrantūrā.

Studentus, kuri plāno ierasties uz pasākumu, aicinām aizpildīt anketu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu