Premjers: mūsu sabiedrība nav pelnījusi nodokļu celšanu (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Premjers Krišjānis Kariņš
Premjers Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

"Es nepieļaušu nodokļu celšanu tikai tāpēc, lai tiktu apmierinātas ministriju vēlmes un tās varētu izvairīties no grūtu lēmumu pieņemšanas," tā raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja premjers Krišjānis Kariņš.

Tāpat Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas sabiedrība nav pelnījusi nodokļu celšanu. 

Kariņš apstiprināja, ka turpinās darbs pie valsts budžeta izdevumu pārskatīšanas un tiek revidēti iepriekš pieņemtie lēmumi par naudas piešķiršanu, tādējādi meklējot tās pozīcijas, kurās nauda tiek izmantota nelietderīgi vai arī netiek izmantota vispār.

Ministru prezidents arī norādīja, ka, strādājot pie nākamā gada valsts budžeta, joprojām nav skaidri zināms, cik naudas varēs atvēlēt iepriekš solītajiem algu palielinājumiem veselības un izglītības nozarēs.

"Vienreiz šāda revīzija tika veikta un nauda tika atrasta, bet tās ir par maz, lai tiktu īstenotas tās prioritātes, kuras esam nosprauduši par svarīgām valsts budžeta kontekstā. Varu arī apgalvot droši, ka es kā valdības vadītājs nepieļaušu tādu lēmumu pieņemšanu, kas ļautu palielināt nodokļus, tādējādi atrodot līdzekļus prioritāšu realizēšanai," sacīja premjers.

Tāpēc viņš vēlas panākt, ka valsts budžeta kontekstā tiktu panākti kompromisi, nevis lietots formulējums "man pienākas".

Vaicāts par peripetijām ap Latvijas Universitāti un nule pieņemto lēmumu neapstiprināt Indriķi Muižnieku rektora amatā, premjers norādīja, ka uzticas izglītības ministres Ilgas Šuplinskas lēmumiem, un piemetināja, ka augstākās izglītības jomā ir nepieciešamas reformas. 

"Uz reformu nepieciešamību norādījuši arī paši studenti," sacīja Kariņš.

Jau vēstīts, ka otrdien pēc ilgām diskusijām valdība nolēma neapstiprināt Indriķi Muižnieku Latvijas Universitātes rektora amatā, jo pēc Izglītības un zinātnes ministrijas domām rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā "Par Latvijas Universitātes Satversmi" noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu