Latvijas Pasts sveic LU simtgadē un velta divas jaunas pastmarkas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

27. septembrī, dienu pirms Latvijas Universitātei (LU) aprit gadsimts kopš tās dibināšanas, Latvijas Pasts svinīgi prezentēja divas jaunas pastmarkas. Tās izdotas par godu Alma mater simtajai gadadienai un kalpo par liecību LU simtgadīgajai, kā arī jaunajām un modernajām ēkām.

Uz vienas no pastmarkām redzama romāņu stila un bizantiešu arhitektūras stilizāciju iezīmēm ietvertā Latvijas Universitātes centrālā ēka Raiņa bulvārī 19, savukārt otru pastmarku rotā Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra jaunatklātā Zinātņu māja – modernākais studiju un pētniecības centrs Latvijā.

Pastmarku atklāšanas pasākumu ar svinīgu uzrunu atklāja LU Komunikācijas un inovāciju departamenta nodaļas vadītājs un filatēlists Rolands Tjarve. „Pastmarka ir kā vēstures liecinieks, kurš ilgstoši paliks ne tikai kolekcionāru albumos, bet arī cilvēku ikdienas lietošanai. Es ticu, ka brīdī, kad cilvēki izvēlēsies pastmarku nosūtīt tuviniekiem, viņi noteikti nopriecāsies, cik patiesi skaisti tas viss ir bijis,” stāstīja R. Tjarve.

Klātesošos sveica arī LU rektora pienākumu izpildītājs Gvido Straube: „Man ir patiess prieks, ka Latvija, iedzīvotāji un filatēlisti Universitātes jubilejā iegūst divas jaunas, zīmīgas pastmarkas. Uz vienas no tām attēlotā ēka, kurā pašlaik arī atrodamies. Tā ir mūsu vēsture, un es domāju, ka daudzi cilvēki, to ieraugot, vēlēsies, lai tieši šāda pastmarka rotā viņu sūtījumus.”

Pasākuma izskaņā Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns G. Straubem svinīgi dāvāja aploksni ar divām LU pastmarkām.

Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība – pastmarka ar nominālvērtību € 0,57 paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, savukārt pastmarka ar nominālvērtību € 0,85 atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības. Katras pastmarkas atsevišķā tirāža veido 300 000 eksemplāru, bet līdz ar pastmarkām izdotā speciālā aploksne – 1000 eksemplāru. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana noritēja 27. septembrī Latvijas Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 no plkst. 9.00 līdz 18.00.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu