Bordāns: Miljona eiro novirzīšana sabiedrisko mediju atalgojumam ir diskutējama (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns Foto: Ieva Leiniša/LETA

Miljona eiro novirzīšana sabiedrisko mediju atalgojumam ir diskutējama, otrdien žurnālistiem sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

TVNET jau vēstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) koalīcijas partneriem piedāvās jauno partiju finansēšanas modeli ieviest pakāpeniski, pirmajā gadā finansējumu paredzot par miljonu eiro mazāk nekā plānots, šo summu novirzot sabiedrisko mediju atalgojumam.

Bordāns pauda sašutumu par to, kādā veidā premjers pieņem lēmumus un par tiem paziņo. 

"Es diemžēl sāku pierast pie Kariņa nekonsekvences. Droši vien par to būs atsevišķa saruna. Acīmredzot būs nepieciešams steidzami pieņemt lobija likumu, lai varētu izsekot premjera tikšanās reizēm ar lobistiem. Šis nav vienīgais jautājums," norādīja politiķis.

Viņš atgādināja, ka partiju finansēšanai paredzēto summu ap pieciem miljoniem eiro savulaik piedāvājusi partija "Vienotība" un līdzšinējā koalīcija šim priekšlikumam piekrita, saprotot svarīgo jautājumu par partiju atkarības mazināšanu no lobija un sponsoriem.

Vaicāts, kuri ir tie lobisti, kas gājuši pie Kariņa ar lūgumu novirzīt konkrētu summu sabiedrisko mediju algām, Bordāns atzina, ka nezina.

Tieslietu ministrs stāstīja, ka premjera priekšlikums tiks pārspriests koalīcijas partneru sanāksmē, tomēr, Bordāna ieskatā, Tieslietu ministrijas sagatavotais likumprojekts būs derīgs neatkarīgi no summas, kāda tiks novirzīta partiju finansēšanai.

"Runa nav par konkrētām summām, bet gan par argumentiem, kam novirzīt naudu. Uzklausīsim premjera argumentus. Jautājumu ir ļoti daudz," piebilda Bordāns.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu