Gada nogalē būs papildu reisi vilcienam no Rīgas uz Kijevu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija.
Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" gada nogalē nodrošinās papildu reisus vilcienam no Rīgas uz Kijevu, kā arī nodrošinās papildu vagonus reisos no Rīgas uz Maskavu un Sanktpēterburgu, informēja uzņēmuma pārstāve Ella Pētermane.

Viņa skaidroja, ka, tuvojoties gada nogales svētkiem, daudzi Latvijas iedzīvotāji vēlas apmeklēt tuviniekus vai draugus Maskavā, Sanktpēterburgā un Kijevā, vai arī doties ekskursijās uz šīm pilsētām.

Tādējādi svētku laikā vilciens Nr.2/1 Rīga-Maskava tiks papildināts ar trim kupejas vagoniem. Papildu vagoni šim vilcienam tiks pievienoti no 27.decembra. Paredzēts, ka pagarinātais vagonu sastāvs maršrutā Maskava-Rīga kursēs līdz 7.janvārim, bet maršrutā Rīga-Maskava - līdz 8.janvārim, pēc tam atgriežoties parastajā režīmā.

Ņemot vērā lielo interesi, arī vilcienam Rīga-Sanktpēterburga tiks pievienots papildu kupejas vagons. Uz Sanktpēterburgu pirmais pagarinātais sastāvs dosies 2.janvārī un kursēs līdz 5.janvārim ar atiešanu no Rīgas, un līdz 6.janvārim - ar atiešanu no Sanktpēterburgas.

Tāpat sadarbībā ar Ukrainas dzelzceļa uzņēmumu gada nogalē tiks izveidoti divi papildu reisi vilcienam Nr.32/31 Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga. Pirmais papildu reiss aties no Kijevas 22.decembrī, bet no Rīgas - 23.decembrī. Savukārt otrais reiss no Kijevas aties 26.decembrī un no Rīgas - 27.decembrī.

Kompānijā norādīja, ka ik gadu, tuvojoties gada nogalei, ir vērojama palielināta interese par iespēju iegādāties biļetes uz starptautiskajiem reisiem, ko nodrošina "Latvijas dzelzceļš", turklāt gadu no gada pārvadāto pasažieru skaits decembrī palielinās.

Pērn starptautiskajā satiksmē decembrī tika pārvadāti kopumā 16 719 pasažieri, 2017.gada attiecīgajā periodā - 16 421 pasažieris, bet vēl gadu iepriekš - 15 177 pasažieri.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums.

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu