Augstas klases modernisms: dārgākās privātmājas Igaunijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.ee

Ja Latvijas dārgāko privātmāju piedāvājumos var būt māja uz mākslīgas salas, pils imitācija un "kosmosa kuģis", tad kaimiņzemē Igaunijā dārgo privātmāju tirgū valda kardināli pretēja tendence. 

Salīdzinot ar Latvijas ekskluzīvo privātmāju tirgu, kaimiņzemē Igaunijā valda ultramoderno mājokļu "bums", proti, vairāku miljonu vērtībā esošās privātmājas līdzinās Holivudas zvaigžņu privātmājām.

Foto: city24.ee

Pils jūras krastā

Smalkā villa Tallinas nomalē, pašas jūras krastā jaunajiem īpašniekiem izmaksās 3,3 miljonus eiro. 

Foto: city24.ee

Ēka sastāv no 12 istabām, kas izkārtotas trijos stāvos, garāžas, baseina, ziemas dārza ar džakuzi un jumta terasi. Ēkas kopējā platība ir 644 kvadrātmetri. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

 Ekskluzīva villa priežu meža ielokā

Modernisma stila ēka, kas celta nedaudz vairāk kā pirms desmit gadiem, jaunajiem īpašniekiem izmaksās 2,9 miljonus eiro. Ēka ir 472 kvadrātmetrus plaša - tā sastāv no septiņām istabām, spa zonu, tvaika istabu un džakuzi.

Foto: city24.ee

Elegantais nams atrodas neliela ciematiņa Paldiski tuvumā, kas savukārt ir nepilnas stundas brauciena attālumā no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas. Smalkais īpašums atrodas slēgtā un apsargātā teritorijā, turklāt īpašumam ir sava izeja uz pludmali. 250 metru attālumā no mājas atrodas jahtu piestātne.  

Foto: city24.ee

Betmena māja 

Avangarda cienītājiem šī Betmena villa būs īsts atradums. Ēka ir 801 kvadrātmetru plaša un sastāv no piecām guļamistabām, piecām vannasistabām un vēl sešām atsevišķām istabām. Ēkas pirmajā stāvā atrodas garāža divām automašīnām, saimniecības telpas, noliktava, serveru telpa, pirts komplekss ar trenažieru zāli. Šīs mājas cena ir 2,4 miljoni eiro. 

Foto: city24.ee

Mājas dizainā ir izmantoti vairāki autentiski amatnieku darinājumi, piemēram, milzu sienas pulkstenis vai cilindra formas akvārijs, kurā dzīvo Garra Rufa  zivis. Uz ēkas jumta ir ierīkota 154 kvadrātmetrus plaša jumta terase ar ēdamzonu un džakuzi.

Foto: city24.ee

Igaunijas sludinājumu portālā "City24.ee" minēts, ka ēkā būtisks uzsvars tiek likts uz ģimenes drošību - ēkas durvis ir atslēdzamas gan ar atslēgu, gan ar kodu, gan ar pirkstu nospiedumu. 

Foto: city24.ee

Modernisma paraugstunda

Izsmalcinātu un modernu īpašumu tīkotājiem pie sirds ies šī privātmāja Tallinā. 2012. gadā celtā ēka ir pieejama par 2,3 miljoniem eiro.

Foto: city24.ee

Ēka izceļas ar īpaši modernu dizainu, kurā dominē stikla virsmas, metāls, granīts un tumšas koka virsmas. Mājas dizainā izceļas stiklotā terase, kas veido atvērtā tipa ziemas dārzu.

Foto: city24.ee.

Elegantās privātmājas kopējā platība ir 375 kvadrātmetri, kuros izkārtotas septiņas istabas, tostarp, trenežieru un fitnesa zāle. Māja atrodas 700 metru attālumā no jūras. 

Foto: city24.ee

Igauņu idille

Nelielās pussaliņas Lohusalu apkaimē atrodas mīlīgā, gaiši zilā savrupmāja, kas izceļas ar elegantu un skandināvisku dizainu. Īpašumu veido divu ēku komplekss - galvenā ēka un dārza māja ar siltumnīcu, virtuvi, saunu un terasi. Līdz ar māju komplektā nāk 19 hektārus plašs zemesgabals, kura pagalma teritorija aizņem 50 000 kvadrātmetrus. Šī māja ir pieejama par 1,7 miljoniem eiro. 

Foto: city24.ee

Mājas interjeru ir veidojis interjera dizaineris, bet dārzu - ainavu arhitekts. Pati ēka ir celta 19. gadsimtā, bet restaurēta - 2018. gadā. 

Foto: city24.ee
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu