Līdz šim nav konstatēta negodprātīga komercprakse pirmās nepieciešamības preču pieejamībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielveikals
Lielveikals Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc Krīzes vadības padomes aicinājuma uzraudzīt komersantus, kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" dēļ pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem nepamatoti paceļ cenas, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) līdz šim nav reģistrējis nevienu šādu gadījumu, pastāstīja PTAC pārstāve Evija Lene.

Viņa skaidroja, ka komersanti PTAC darbiniekiem apliecinājuši, ka rīkosies godprātīgi un nav pamata bažām par preču pieejamību. Lene atzīmēja, ka par cenu celšanu sodi nav paredzēti, bet šo aspektu ļoti labi regulē pats tirgus.

Attiecībā uz atsevišķu preču pieejamību Lene norādīja, ka PATC vērš patērētāju uzmanību, ka veseliem cilvēkiem nav nepieciešams izmantot ne medicīniskās maskas, ne respiratorus. 

"Tādēļ aicinām tos lieki neiegādāties, tādējādi radot preču iztrūkumu tām nozarēm, kur šīs preces nepieciešams ikdienā - piemēram, respiratori ir nepieciešami būvniecības darbos," uzsvēra Lene.

PTAC sekos līdzi tirgum un vērš uzmanību, ka tādu īpašību piedēvēšana produktam, kādas tam nepiemīt, vai ārstniecisku īpašību piedēvēšana, ir negodīga komercprakse, par ko var tikt piemērota soda nauda līdz 100 000 eiro.

PTAC aicina komersantus un citus aktīvistus būt atbildīgiem un nemaldināt sabiedrību.

TVNET jau ziņoja, ka, ņemot vērā situāciju ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", Krīzes vadības padome negodprātīgu komersantu kontrolēšanai uzdevusi uzraugošajām institūcijām veikt pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu cenu monitoringu.

Ņemot vērā citu valstu pieredzi, Ekonomikas ministrijai, Zemkopības ministrijai, Veselības ministrijai uzdots aicināt komersantus sekot līdzi situācijai un nodrošināt pirmās nepieciešamības preču un pakalpojumu pieejamības nepārtrauktību.

Kā ziņots, Latvijā pirmdien tika apstiprināta pirmā saslimšana ar "Covid-19".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu