Orbāna valdībai pietuvināts biznesmenis iegādājas pusi akciju valsts lielākajā neatkarīgajā medijā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ungāru biznesmenis Miklošs Vašilijs paziņojis, ka otrdien iegādājies 50% tīmekļa medija "Indamedia Network" akciju. Kā vēsta "Reuters", šajā mediju koncernā ietilpst vairāki ziņu portāli un uzņēmums, kas pārdod reklāmas neatkarīgajam ziņu medijam "Index.hu". 

47 gadus vecais Vašilijs ir valdības pakļautībā esošā privātā televīzijas kanāla TV2 valdes priekšsēdētājs. Tomēr tagad, pēc paša vārdiem, viņš ir kļuvis par "Indamedia Group" "stratēģisko investoru".

Tiek norādīts, ka "Index.hu" ir lielākais medijs Ungārijā, kurā līdz šim tika kritizēta Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna politika saistībā ar Ungārijas mediju sektoru. Pirms vairākiem gadiem vairāki lielie Ungārijas mediji nonāca vai nu valdības, vai ar valdību saistītu biznesmeņu rokās. 

Zīmīgi, ka šis darījums noticis vien dienu pēc tam, kad Ungārijas parlaments nobalsoja par ārkārtas pilnvaru piešķiršanu premjerministra Viktora Orbāna valdībai, nenosakot jauno pilnvaru beigu datumu.

Likumprojekts tika apstiprināts ar Orbāna partijas "Fidesz" un tās atbalstītāju balsīm, 137 deputātiem balsojot "par" un 53 "pret". Likumprojekta pieņemšanai pietiktu ar 133 balsīm.

Orbāns pats solījis jaunās pilnvaras izmantot "proporcionāli un racionāli". Savukārt opozīcijas partijas norāda, ka Ungārijas demokrātija "ielikta karantīnā", ziņo raidorganizācija BBC.

Likumprojektā arī ietverti pasākumi pret viltus ziņām, kas varētu pavērt ceļu cietumsodu piespriešanai godprātīgiem žurnālistiem, nobažījušies lēmuma pretinieki. Valdībai lojālajos medijos jau notiek ķengu kampaņa pret neatkarīgajiem izdevumiem, kas atļaujas kritizēt Orbāna valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu