Igaunijā krīzes laikā valsts dzelzceļa uzņēmuma vadībai izmaksātas prēmijas; atlaista padome (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tairo Lutter

Igaunijas ekonomikas un sakaru ministrs Tāvi Āss atsaucis valsts dzelzceļa uzņēmuma "Eesti Raudtee" uzraudzības padomi, jo tā koronavīrusa epidēmijas izraisītās krīzes laikā nolēmusi kompānijas valdes locekļiem piešķirt lielas prēmijas, ziņo Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Ministrs norādījis, ka "Eesti Raudtee" pārvadāto kravu apmērs pēdējā laikā konstanti samazinājies, turklāt valdība krīzes seku mazināšanas paketes ietvaros nolēmusi palielināt uzņēmuma pamatkapitālu.

'Šādā situācijā uzskatu par pilnīgi nepiemērotu valdes locekļiem izmaksāt prēmiju divarpus mēnešalgu apmērā," uzsvēris Āss.

Viņš piebildis, ka principā nav pret to, ka par labu darbu tiek maksātas prēmijas, bet tikai situācijā, ja uzņēmums tiek labi pārvaldīts, strādā ar peļņu un viss norisinās labi.

"Taču, kad kravu pārvadājumi konstanti samazinās, tad nē, es nevaru pieļaut šādu lēmumu šajā situācijā," uzsvēris Āss.

"Eesti Raudtee" padome 25.martā nolēma  valdes locekļiem  par pagājušo gadu izmaksāt prēmijas divarpus mēnešalgu apmērā - 20 000 līdz 25 000 eiro katram.

Padomes priekšsēdētājs bija Prīts Rohumā, bez viņa padomē bija vēl četri locekļi.

Igaunijas valdība aprīļa beigās"Eesti Raudtee" pamatkapitāla palielināšanai piešķīra 10 miljonus eiro.

2019.gadā pa "Eesti Raudtee" infrastruktūru tika pārvadāti 23,2 miljoni tonnu kravu jeb par 2,4% mazāk nekā 2018.gadā. Gandrīz visas šīs kravas pārvadāja "Eesti Raudtee" meitasuzņēmums "Operail".

Pagājušajā gadā "Eesti Raudtee" strādāja ar 8,9 miljonu eiro peļņu, kas bija par 3,5% lielāka nekā 2018.gadā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu