Gruzijas Zemkopības ministrija iedzīvotājus Baltijā iepazīstinās ar savas valsts vīniem un kultūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gruzija. Foto uzņemts ar Huawei P30
Gruzija. Foto uzņemts ar Huawei P30 Foto: Jānis Vingris/TVNET

Gruzijas Zemkopības ministrija Baltijas valstīs plāno izvērst informatīvo kampaņu par Gruzijas kultūru un vīnu, iepazīstinot ar to arvien vairāk Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju, informēja ministrijas pārstāvji.

"Vīna eksports ir bijis ļoti nozīmīgs aspekts Latvijas un Gruzijas savstarpējā ekonomiskajā sadarbībā. No vienas puses, redzam, ka Latvijā palielinājusies interese pēc Gruzijas vīniem, no otras puses - palielinājusies interese arī no ražotāju puses - iepazīt iespējas Latvijas un Baltijas tirgū," teica Gruzijas vēstniece Latvijā Tea Maisuradze.

2019.gadā Gruzija eksportēja teju 94 miljonus vīna pudeļu uz 53 dažādām pasaules valstīm. Pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš visās trīs Baltijas valstīs Gruzijas vīna eksports pieaudzis - par 21% Lietuvā, par 18% Igaunijā un 13% Latvijā. Šā gada pirmajos mēnešos Latvijā salīdzinājumā ar 2019.gada Gruzijas vīna eksports audzis par 30%.

Gruzijas Zemkopības ministrijas pārstāvji norāda, ka Latvijas un Gruzijas sadarbība ir plaša, un Latvija kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem tirgiem Eiropā Gruzijas vīnam. Pēdējos gados Latvijas-Gruzijas savstarpējā ekonomiskā sadarbība palielinājusies, tā piemēram, 2017.gadā, iepretim iepriekšējam gadam, kopējais tirdzniecības apjoms pieauga par 95,33% jeb 18,17 miljoniem eiro. Tomēr joprojām jāvairo izpratni par vienu no Gruzijas kultūras un tradicionālās virtuves neatņemamām sastāvdaļām.

Patlaban Latvijā pieejams plašs Gruzijas vīnu klāsts, tomēr abu valstu divpusējās sadarbības veicināšanas rezultātā, tuvākajos gados sortimentu paredzēts paplašināt. Kamēr nav iespējams aktīvi ceļot, ar Gruzijas vīnu var iepazīties arī Latvijā. Paralēli tam, tiks izvērsta plaša informatīvā kampaņa par Gruzijas kultūru un vīnu, iepazīstinot ar to arvien plašāku sabiedrības daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu