Vācijas ministrs joprojām cer uz konfliktu deeskalāciju "Nord Stream 2" jautājumā (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Neraugoties uz ASV sankciju draudiem attiecībā uz gāzes vada “Nord Stream 2” būvniecību, Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers rēķinās, ka ar šo projektu saistītos konfliktus varētu arī nogludināt, vēsta “Deutsche Welle”.

“Mēs joprojām ļoti ceram, ka līdz sankcijām nenonāksim. Mēs ar federālo valdību esam vienisprātis jautājumā, ka jebkurā laikā esam gatavi pārrunām, lai izvairītos no konfliktu eskalēšanās,” aģentūrai DPA teica Altmaiers.

Pēc Vācijas ministra vārdiem, bez Berlīnes nebūtu iespējams gadiem ilgi nodrošināt Krievijas gāzes tranzītu caur Ukrainas teritoriju.

“Mēs, šajā ministrijā esam veikuši svarīgas pārrunas. Vācijas ziemeļos ceļam termināļus, kas ļaus uzņemt sašķidrinātos gāzi no ASV un pārdot to Vācijas teritorijā. Līdz ar to Vašingtonai nav nekādu iemeslu ieviest sankcijas pret Vāciju,” teica Altmaiers.

“Es ļoti ceru un gaidu, ka visas puses ievēros starptautisko tiesību likumus un normas,” norādīja ministrs.

Iepriekš vēstīts, ka ASV iestājas pret gāzes vada “Nord Stream 2” būvniecību. Pēc ASV domām, tas pastiprinās Eiropas atkarību no Krievijas gāzes piegādēm. Pašlaik gāzes vada būvniecības darbi Baltijas jūrā ir apturēti potenciālo ASV sankciju dēļ, kas attiecībā pret Eiropas uzņēmumiem stājās spēkā pērnā gada beigās. Sankcijas paredz atsevišķu kompāniju pārstāvjiem liegumu iebraukt ASV, kā arī jebkādu aktīvu iesaldēšanu ASV teritorijā.

Pēc sankciju stāšanās spēkā no “Nord Stream 2” projekta Šveices kompānija “Allseas” pieņēma lēmumu izstāties. Savukārt Vācijas ostā Mukranā kuģis cauruļvadu būvniecībai “Akadēmiķis Čerskis” pienāca jau maijā, tomēr Dānijas varasiestādes pašlaik ir liegušas jebkādus būvniecības darbus Dānijas teritoriālajos ūdeņos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu