Stepanovu ģimenes dārzs robotam ir labs izaicinājums!

CopyLinkedIn Draugiem X

Atzīmējot Husqvarna robotizēto zāles pļāvēju Automower® 25 gadu jubileju, tika izvēlētas un apciemotas vairākas vietas, lai uzzinātu, kā robotiem sokas dažādās publiskās teritorijās un kā roboti ir iedzīvojušies privātmāju zālienos. Stepanovu ģimenes dārzā, vienā no Rīgas jūras līča zvejnieku ciematiņiem, robotizētais zāles pļāvējs Automower® 435X AWD darbojas 2 mēnešus.

Dārzs atrodas pašā jūras krastā, tādēļ vide šeit ir visai izaicinoša – laikapstākļi ir mainīgi, reljefs nav līdzens, dārzā ir iespaidīgs uzkalniņš un, protams, šeit ir daudz priežu čiekuru. Tomēr visu riteņu piedziņas modelis pārliecinoši tiek galā gan ar šķēršļiem, gan vērā ņemamajiem slīpumiem.

Dārza platība ir 2200 kvadrātmetru, un iepriekš zāliens tika pļauts ar Husqvarna stumjamo benzīna zāles pļāvēju. Tas tika darīts aptuveni vienu reizi divās nedēļās, tomēr tad zāle jau bija pāraugusi skaisto augstumu. Ņemot vērā zāliena slīpumus, pļaušanas darbi aizņēma aptuveni 8 stundas dienā, un ģimene sāka apsvērt citas alternatīvas. Pirms aptuveni sešiem gadiem, viesojoties kādā Igaunijas viesnīcā, ģimene bija ievērojusi viesnīcas dārzā rosāmies Automower®. Un, tā kā ģimenes tēvs seko līdzi jaunākajām tehnoloģijām, arī risinājumu sava dārza zālienam nenācās ilgi meklēt. Stepanovu ģimene vienmēr ir devusi priekšroku Husqvarna produktiem, tāpēc arī robotizētais zāles pļāvējs tika meklēts Husqvarna klāstā. Izvēle bija par labu visu riteņu piedziņas modelim, kas spētu pievarēt dārza iespaidīgo uzkalniņu. Arī sieva atbalsta izvēli uzticēt zālienu robotam: “Es noteikti esmu par nākotnes tehnoloģijām, kas ir dabai draudzīgākas alternatīvas un sniedz cilvēkiem vairāk brīva laika, ko veltīt ģimenei.”

Foto: Publicitātes foto

“Pēc diviem mēnešiem varu teikt, ka robots jau sāk attaisnot cerības, jo zāliens, šķiet, jau tagad ir kļuvis kuplāks un zaļāks. Arī ar mūsu dārzā esošo uzkalniņu tas tiek galā lieliski. Nākotnē mēs vēlētos, lai visu riteņu piedziņas modelis kļūst vēl manevrēt spējīgāks, lai tas veiklāk tiktu galā ar visām taku malām un dārzā esošajiem krūmiem un košumaugiem. Mums ļoti patīk, ka robots ir savienots ar lietotni, tādēļ vīrs, atrodoties darbā, var ērti pārvaldīt robota darbu dārzā,” papildina Iveta.

Ciemojoties Stepanovu ģimenes mājās, satikām arī dēlu Mārtiņu, kurš ar interesi seko robota gaitām dārzā un labprāt par robotu pastāstīja arī mums: “Pie mums robotiņš strādā divus mēnešus. Mūsu robotu sauc Kārlis - robotam vārdu izdomāju es. Pateicoties Kārlim, viss ir gluds un skaists.” Lai robotizētajam zāles pļāvējam Kārlim nebūtu tik vientuļi, Mārtiņam uzdāvinājām arī pašam savu Automower® tālvadības rotaļlietu, un nu dārzā braukā jau divi robotiņi, kurus pieskata arī Mārtiņš.

Vairāk par robotizētajiem zāles pļāvējiem vari uzzināt ŠEIT.

CopyLinkedIn Draugiem X

Nepalaid garām!

Uz augšu