SPRK uzliek 300 eiro sodu elektroenerģijas tirgotājam "Vegeteria"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) piemērojusi elektroenerģijas tirgotājam SIA "Vegeteria" naudas sodu 300 eiro apmērā, liecina SPRK padomes sēdes lēmums.

Kā norādīts lēmumā, uzņēmums atkārtoti pārkāpis noteikumu normas un nav sniedzis SPRK informāciju noteiktajā laikā un kārtībā.

"Vegeteria" līdz 13.novembrim, kas bija noteikts kā gala termiņš, neiesniedza valsts nodevas aprēķinu 2020.gadam, šo maksājumu kompānija tā arī nav veikusi. Tāpat "Vegeteria" nesniedza informāciju par elektroenerģijas tirdzniecību šā gada pirmajā un otrajā ceturksnī.

Saskaņā ar Elektroenerģijas tirgus likumu, ja elektroenerģijas tirgotājs pārkāpj vispārējās atļaujas noteikumus un nesniedz informāciju tā noteiktajā laikā un kārtībā, SPRK ir tiesīga uzlikt soda naudu līdz 10% no elektroenerģijas tirgotāja iepriekšējā finanšu gada neto apgrozījuma, bet ne mazāk kā 300 eiro.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Vegeteria" ir reģistrēta 2019.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmums ieņēmumus no pamatdarbības 2019.gadā nav guvis, bet kompānijas zaudējumi bija 497 eiro. "Vegeteria" vienīgais īpašnieks ir Deniss Saveļevjs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu