Tirgotāju asociācija aicina bērnu preču veikaliem ļaut strādāt no sestdienas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) aicina valdību no šīs nedēļas sestdienas, 27.marta, ļaut strādāt veikaliem, kas tirgo preces bērniem, pavēstīja asociācijā.

Tajā uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai bērnu pabalstos valsts izmaksātie teju 182 miljoni eiro pēc iespējas vairāk sildītu Latvijas ekonomiku un tiktu tērēti patiesi bērnu vajadzībām.

"Tagad ģimenes ar bērniem saņem 500 eiro pabalstu un pat valdības ministri pauž bažas, ka vecāki naudu var nodzert. Alkohols brīvi nopērkams gan lielveikalos, gan specializētos alkohola veikalos, tai pat laikā valdība aizvērusi bērnu preču veikalus. Tāpēc aicinām valdību atvērt bērnu preču veikalus, lai naudas tērēšanas ir izvēles iespēja," sacīja LTA padomnieks Oskars Sarkisjans.

LTA 8.martā iesniegusi aicinājumu valdībai atļaut strādāt drošos apstākļos mazajiem tirdzniecības objektiem, kuros strādā vienā maiņā ne vairāk par pieciem darbiniekiem un pieļaujamais maksimālais pircēju skaits nepārsniedz 20.

Jau vēstīts, ka no 8.februāra tirdzniecību klātienē ar visu preču sortimentu var nodrošināt veikali, kuros pārtika veido ne mazāk kā 70% no preču sortimenta, kā arī veikali, kuros tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta. Darboties varēs arī grāmatnīcas. Klātienes tirdzniecība pilnā apmērā notiek aptiekās, tostarp veterinārajās aptiekās, optikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās.

Daudzas tirdzniecības vietas, piemēram, apģērbu veikali ir slēgti jau no pagājušā gada decembra vidus.

Saeima 18.martā atbalstīja uzdevumu valdībai, kārtības noteikšanai tirdzniecības vietu ar platību līdz 300 kvadrātmetriem atvēršanai, lai ļautu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem sniegt pakalpojumus ārpus telpām. Valdību veidojošās koalīcijas deputāti par šiem rosinājumiem balsoja atšķirīgi, daļai balsojot par un daļai pret.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu