Bukmeikeri: Briedim sagaidāma viegla uzvara, bet Mannam nav ko zaudēt

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

16. oktobrī Rīgā norisināsies “Wasserman Boxing” cīņu šovs, kura galvenais notikums būs Latvijas boksa zvaigznes Maira Brieža IBF titulcīņa pret vācieti Arturu Mannu. Briedis bukmeikeru vērtējumā šajā cīņā ir milzīgs favorīts, viņa uzvara novērtēta ar koeficientu 1.01, un viņa pretiniekam attiecīgi šajā cīņā nebūs, ko zaudēt, iespējams tikai iegūt.

Sāksim ar faktiem – “Betsafe” bukmeikeru prognozes liecina, ka sestdienas vakarā Arēnā Rīga lielai intrigai nevajadzētu būt. Koeficients uz Brieža uzvaru, ieskaitot neizšķirta iespēju, ir minimālais 1.01, tikmēr Manna uzvara novērtēta ar koeficientu 15.50. “Betsafe” bukmeikeri prognozē, ka mača beigas sagaidāmas priekšlaicīgi un novērtē ap 50% iespēju, ka cīņa beigsies jau pirmajos 6 raundos.

Tas viss ir loģiski, un tas ir arī kārtējais pagodinošais novērtējums Brieža paveiktajam boksā. Šobrīd viņš krūzeru divīzijā kotējas tik augstu kā neviens cits, un Briedis būtu favorīts pilnīgi pret jebkuru citu bokseri šajā sava kategorijā. Briedis ir pasaules čempions IBF versijā, kā arī lineālais čempions, proti, īstais “vecis” šajā svara kategorijā. Supersērijas divās sezonās Briedis regulāri aizvadīja augstvērtīgas cīņas, un viņa reitings “BoxRec” rangā ir trīsreiz augstāks nekā tuvākajam sekotājam.

Un te svarīgi uzsvērt, ka Arturs Manns nemaz nav starp tuvākajiem sekotājiem. Manna rēķinā ir bilance 17-1, taču ne jau bilance svarīga, bet pretinieki. Kamēr Briedim titulcīņas jau palikušas teju par ieradumu, un viņš paspējis kļūt par pasaules čempionu trīs dažādu lielo organizāciju versijās. Iepriekšējā reize, kad Briedim bija rangā tik zemu esošs pretinieks, bija pēc zaudējuma Oleksandram Usikam, kad Briedis Maskavā pieveica Brendonu Delorjē. Tā gan bija tīri atgriešanās cīņa, nevis vakara galvenais notikums cīņā par pasaules čempiona titulu.

Manna līdz šim lielākā cīņa bijusi pret DĀR bokseri Kevinu Lerenu, kad viņš tēmēja uz IBO čempiona titulu. Tas ir sekundāra līmeņa tituls, un prestiža ziņā nestāv tuvumā Briedim piederošajam IBF titulam, bet līdzjutējiem tomēr piedodams apjukums šajā organizāciju putrā. Īsā versija – Manns cīnījās par titulu, kas kotēja otrajā līmenī, un arī šajā cīņā Vācijas bokseris pirms diviem gadiem pārliecinoši zaudēja, tiekot nokautēts ceturtajā raundā.

Manns pie cīņas pret Briedi tika, jo izjuka sarunas ar poli Mihalu Cešlaku, un Briedim kaut kāds pretinieks rudenī tomēr bija vajadzīgs. Viņa promouters Kalle Zauerlands iepriekš bija sadarbojies ar Mannu un tagad varēja viņam izteikt lielu piedāvājumu, kam, protams, Manns piekrita. Tīri sportisko iemeslu dēļ Vācijas bokseris titulcīņu pēc zaudējuma Lerenam galīgi nebūtu pelnījis, taču IBF minimālo kritēriju (atrašanās Top15 pasaules rangā) viņš izpildīja un attiecīgi varēs cīnīties pret Briedi.

Briedim šī būs pirmā cīņa 13 mēnešu laikā. Pandēmija un citi apstākļi viņa kalendāru ietekmējuši pamatīgi, un kopumā šī viņam būs tikai trešā cīņa trīs gadu laikā. Briedim pārtraukums sanāca tik ilgs, ka neaktivitātes dēļ viņš pat tika izsvītrots no “BoxRec” ranga, taču maz šaubu, ka 16. oktobrī viņš atgriezīsies tā virsotnē. Manns tomēr ir citas klases pretinieks, un šajā sakarā vērts piesaukt pārliecinošu “Betsafe” prognozi, ka Briedis izcelsies ar nokautu.

Briedis nesen publicēja savā “Instagram” profilā video, kurā no vairākiem rakursiem redzams, kā viņš nokautē Kšištofu Glovacki. Neņemot vērā šīs skandalozās cīņas apstākļus, šis video lika atcerēties, ka pēdējos gados citu nokautu Brieža rēķinā nemaz nav. Ir lieliskas uzvaras svarīgās cīņās, bet tagad, kad līmeņu atšķirība ir tik liela (turklāt Briedis gada sākumā bija noskaņojies pārejai uz smagsvariem), šāds scenārijs liekas tīri iespējams.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu