Elitāra izskata nenogurdināms sportists

Jānis Vēvers
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

"Cik ļoti gan rokaspulksteni var izmainīt siksniņa," nodomāju, uzliekot uz plaukstas locītavas Huawei jaunāko, oktobra nogalē Vīnē prezentēto veikumu Watch GT3. Iepriekš biju lietojis visus šī zīmola pulksteņus ar silikona vai ādas siksniņām, bet šis testa modelis pie TVNET nonāca ar glītu matētas apdares nerūsējoša tērauda aproci, uzreiz atsaucot atmiņā senās skolas dienas 1980. gados, kad metāla siksniņa pulkstenim teju tika vērtētā kā pusaudža iniciācija pieauguša vīra kārtā.

Watch GT3 ar to laiku rokaspulksteņiem kopīga gan ir tikai spēja rādīt laiku. Visā pārējā Huawei viedpulkstenis pārspēj priekšgājējus kā sporta auto divriteni ātrumsacīkstēs. Taču metāla siksniņa ir uzskatāms pierādījums, ka prasmīgs dizaineris pat šādam aktīva dzīvesveida pulkstenim spēj likt izskatīties elitāram un piestāvēt pat pie uzvalka. Ne velti šim modelim dots nosaukums Elite edition.

Viegls, plāns un elegants

Kopējam iespaidam noteikti par labu nāk salīdzinoši plāns klasiskā dizaina nerūsējoša tērauda korpuss. Lielākais, vīriešiem paredzētais modelis ar 46 milimetru pa diagonāli ekrānu ir tikai 11 milimetrus biezs, taču izskatās uz pusi plānāks, jo spīdīgā metāla līste novērš uzmanību no melnās uz leju izvirzītās pamatnes un mazliet uz augšu izceltās ekrāna daļas.

Pamatnes viducis ir izvirzīts pāris milimetrus uz āru un tajā mājvietu radušas jaunā TruSeen 5.0+ sensors astoņas foto diodes un divi gaismas avoti precīzākiem SpO2 un pulsa mērījumiem.

Šī korpusa daļa ir patīkami gluda un, lai arī ilgstošas nēsāšanas rezultātā atstāj vieglu iespiedumu ādā, diskomfortu nerada. Arī sportojot ierīce uz plaukstas locītavas jūtas labi, lai gan slidinās vairāk nekā ar silikona siksniņu pievilkts pulkstenis. Tā kā korpusā izmantotais materiāls nerūsē un pulkstenis ir ūdensdrošs atbilstoši 5ATM standartam, ar to droši var peldēt saldūdens tilpnēs un ienirt pat 50 metru dziļumā.

Foto: Publicitātes foto

Salīdzinājumā ar tiešo priekšgājēju Watch GT2 Pro, ko pasaule ieraudzīja pērn, ir daudz izmaiņu. Augšējā poga pārtapusi par rotējošu gredzenu izvēlnes ritināšanai un pašu pulksteni tagad darbina Huawei primārā operētājsistēma Harmony OS, ko jau iepazinām šajā vasarā prezentētajā Watch 3 Pro. Salīdzinājumā ar pēdējo, Watch GT3 ir uz pusi vieglāks un krietni plānāks.

Pievilcīgas vizualizācijas

Lietotāja līmenī vērienīgās izmaiņas atspoguļojas galvenokārt kā AppGallery pievienošana, kas sniedz iespēju ielādēt desmit lietotņu pēc paša izvēles, kā arī jaunām mērījumu iespējām. To vidū ir arī ādas temperatūra, kas piepulcējusies jau ierastajiem pulsa, miega, stresa un skābekļa piesātinājuma mērījumiem.

Klāt nākušas arī jaunas vizualizācijas. Īpašas izcelšanas vērta ir uzlabotā laika ziņu sadaļa, kas pavisam atbrīvo no vajadzības ķerties pie tālruņa.

Pulksteņa ekrānā var redzēt gan temperatūras izmaiņas pa stundām, gan tuvākajai nedēļai, gan uzskatāmu zīmējumu par saules gājumu debesu jumā no lēkšanas līdz rietēšanas brīdim, gan identisku informāciju par Mēnesi un tā fāzēm. Atrodoties tuvu jūrai, pulkstenis pat brīdina par paisuma draudiem. Lietotājam tikai jāritina darbvirsmu uz leju un viena pēc otras parāda aktuālā informācija.

Vēl viens interesants jaunums ir atpakaļceļa maršruta navigācija, kas apmaldīšanās gadījumā palīdzēs atgriezties sākuma punktā. Turklāt tas pieejams bezsaistes režīmā, lai izkļūtu no nepatīkamās situācijas pat tad, ja pievienotais telefons jau izlādējies. Ja Watch GT3 ir sapārots ar Huawei tālruni, papildu iegūstama arī iespēja vadīt tā fotokameru, kas paplašina sevis fotografēšanas iespējas no lielāka attāluma.

Padomāts par sportistiem

Tā kā GT sērija sākotnēji tika veidota aktīva dzīvesveida piekritējiem, šajā modelī iekļauts plašākais Huawei fizisko aktivitāšu uzskaites piedāvājums. 42,6 gramus smagais pulkstenis atpazīst vairāk nekā 100 sporta veidus un tajā ir iestrādāti 13 skriešanas kursi un arī pieejami treniņu plāni. Lai sportošana nebūtu garlaicīga, iebūvētajā atmiņā var ielādēt aptuveni 500 dziesmas un atskaņot tās kā pievienotajās bezvadu austiņās, tā caur iebūvēto skaļruni.

Sportistiem noderīgs ir arī iebūvētais augstuma barometrs, kas reālā laikā uzrauga aktuālo gaisa spiedienu un brīdina par krasām izmaiņām pirms ekstremālu laikapstākļu iestāšanās.

Nēsājot pulksteni uz rokas cauru dienu un reģistrējot vidēji vienu treniņu, baterija ar vienu uzlādi izturēja aptuveni 10 dienas. Jāuzsver, ka treniņu reģistrēšana tagad notiek precīzāk nekā iepriekš, jo Watch GT3 izmanto veselas 5 satelītu sistēmas – GPS, Beidou, GLONASS, Galileo un QZSS – kas kopīgiem spēkiem zīmē precīzu pārvietošanās maršrutu. Nu tas tiešām ved pa ceļiem un takām, pa kuriem skriets, nevis ar pāris metru novirzi. Ja lietotājs izvēlas nereģistrēt treniņus, tad normālā lietošanas režīmā baterija ar vienu uzlādi kalpo pat divas nedēļas.

Foto: Publicitātes foto

Pie saziņas jāpiestrādā

Patīkams pienesums ir iespēja tālrunī Huawei Health lietotnē sarakstīt pašam savus teikumus, ar kuriem atbildēt uz saņemtajiem ziņojumiem. Tādējādi vismaz uz īsziņām varam reaģēt, neizņemot tālruni no kabatas. Sajūtas var paust arī ar emocijzīmēm. Diemžēl ilgi gaidītā virtuālā klaviatūra joprojām nav izstrādāta, tādēļ gana lielajā un košajā AMOLED ekrānā ar 466x466 pikseļu izšķirtspēju nevaram «iebakstīt» kādu nestandarta tekstu. Arī saderība ar Gmail servisu vēl nav līdz galam sakopta un tajā ienākošos e-pastus var aplūkot minimāli – tikai tēmu. Savukārt ar Inbox.lv ierīce sadarbojas daudz labāk un arī WhatsApp ziņojumus var izlasīt pilnā garumā. Tiesa, saņemtās emocijzīmes un attēlus pulkstenis nerāda.

Savukārt ar Bluetooth zvanu saņemšanu viss ir labākajā kārtībā. Nospiežot zaļo ikonu var uzreiz sarunāties caur iebūvēto mikrofonu.

Skaņas kvalitāte un skaļums ir līmenī, tādēļ šis ir labs risinājums ne vien pie stūres, bet arī aukstā ziemas dienā ārā, kad negribas turēt telefonu pie auss. Zvanīšanas iespējas ir ierobežotas, jo sarunas partneri var izvēlēties vai nu no iepriekš atlasītiem favorītiem, vai arī zvanu žurnāla.

349 eiro vērtais Huawei Watch GT3 ir saglabājis visus sērijas priekšgājēju nodefinētos plusus un pievienojis jaunus. Tas joprojām ir vienīgais tirgū, kurā lielisks ekrāns apvienots ar iespaidīgu baterijas darbības laiku. Piekritīsiet, lādēt pulksteni 2-3 reizes mēnesī un vienlaikus detalizēti vākt fizisko aktivitāšu datus cauru diennakti ir krietni ērtāk nekā katru otro dienu «noraut» mērījumus, liekot pulksteni pie vada.

Tests tapis sadarbībā ar "Huawei Latvija"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu