Pievieno sāli, olīveļļu un miltus. Pieturot vāku, piespiež pogu “Pulse” 6-8 reizes. Ja mīkla pielīp pie blendera trauka malām, to var noņemt pagriežot trauka vāku pulksteņrādītāja virzienā.
Raudzē mīklu, līdz tā dubultojusies izmērā. Izmanto pec nepieciešamības.
Sulīgie šokolādes brauniji ar cukīni
Dārzeņus var ēst ne tikai sāļajos ēdienos – izmēģiniet šo saldo brauniju recepti un pārliecinieties par to paši!
Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 minūtes, 50 sekundes.
- 60 ml ābolu biezenis;
- 50 g kausēts sviests;
- 2 olas;
- 2 TK vaniļas ekstrakts;
- 320 g cukurs;
- 125 g kakao pulveris;
- 1 cukīni (nomizots un sagriezts gabalos);
- 220 g kviešu milti;
- 1 TK sāls;
- 1.5 TK soda;
- 50 g šokolādes gabaliņi.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C grādiem.
Liek ābolu biezeni, sviestu, olas, vaniļas ekstraktu, cukuru, kakao un cukini blendera traukā un kuļ 30 sekundes, uzstādot vidēju ātrumu.
Pievieno miltus, sāli un sodu – aktivizē režīmu “Pulse” 4-6 reizes vai tik ilgi, līdz mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci.
Lej mīklu 20x30cm lielā cepešpannā un cep 25-30 minūtes.
Izņem no krāsns un pārber ar šokolades gabaliņiem.
Pēc šīs receptes blenderī var viegli pagatavot mīklu indiešu virtuvē iecienītajai "naan" maizei, pie tam pilngraudu versijā, kas būs daudz veselīgāka un lieliski garšos labi kopā ar kariju vai humusu.
Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 15 sekundes.
- 80 ml silts piens;
- 2 ¼ TK sausais raugs;
- 1/2 ĒK cukurs;
- 180 ml bezpiedevu jogurts;
- 2 ĒK eļļa;
- 1.5 TK sāls;
- 1/4 TK cepamais pulveris;
- 240 g pilngraudu kviešu milti;
- 60 g kviešu milti.
Blendera traukā ielej pienu, pievieno raugu un cukuru. Uzliek vāku un aktivizē režīmu “Pulse” divas reizes. Pēc tam uzgaida 10 minūtes, līdz aktivizējas raugs.
Atsevišķā bļodā samaisa kopā abu veidu miltus. Tad 1/3 daļu no šī maisījuma ber blendera traukā pie rauga, pievieno jogurtu, eļļu, sāli un cepamo pulveri. Uzliek vāku un aktivizē režīmu “Pulse” 2-3 reizes.
Tad pievieno nākošo 1/3 miltu maisījuma un aktivizē režīmu “Pulse” vēl 3-5 reizes.
Pievienot pēdējo 1/3 atlikušā miltu maisījuma un aktivizē režīmu “Pulse” vēl 6-8 reizes, kamēr viss samaisījies viendabīgā masā.
Ļauj mīklai uzrūgt tik ilgi, līdz tā ir dubultojusies apjomā.
Kad mīkla uzrūgusi, sadala to 8 gabalos un izrullē apaļā formā aptuveni 4-5 mm biezumā.
Apsmidzināt vienu mīklas pusi ar ūdeni un liek to uz sausas, karstas pannas ar apsmidzināto pusi uz leju.
Cep pāris minūtes, līdz mīkla kļūst viegli brūna, tad apgriež un cep no otras puses.
Blenderī var pagatavot arī plāno pankūku mīklu. Dažādojiet klasisko recepti un pagatavojiet plānās pankūkas ar ķirbi. Pasniedziet tās ar savu iecienītāko pildījumu – piemēram, ar gaisīgu putukrējumu.
Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 sekundes
- 2 olas;
- 1 ĒK kausēts sviests;
- 220 g ķirbju biezenis (kā to pagatavot, stāstījām šeit);
- 1 TK vaniļas ekstrakts;
- 120 g kviešu milti;
- 240 ml vājpiens;
- 1 TK malts kanēlis.
Liek visus produktus blendera traukā tādā secībā, kā rakstīts sastāvdaļu sarakstā un uzlikt vāku.
Aktivizē īpašo režīmu “Batters", ja tāds ir, vai kuļ mīklu ar vidēju ātrumu 30 sekundes.
Pirms cepšanas mīklu atdzesē mīklu ledusskapī 1 stundu.
Cep pankūkas un pasniedz ar izvēlēto pildījumu.
Gatavo ar prieku kopā ar "Blendtec"!