"Dzelžainas loģikas" dēļ okupanti demontē lielu pārtikas uzņēmumu Ukrainā (15)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Krievija karā pret Ukrainu ne reizi vien izcēlusies ar “nesalaužamu loģiku”. Pēc tam, kad pašu vainas dēļ “Chumak” mērču ražotne Hersonas apgabalā nespēja atsākt darbību, okupanti sākuši rūpnīcas demontāžu, bet iekārtas aizvestas uz Krimu. “Chumak” piegādātāji, vietējie lauksaimniecības uzņēmumi bija spiesti pāriet Krievijas jurisdikcijā, vēsta Ukrainas medijs “Focus.ua”.

Ukrainas kompānija “Chumak” ražoja kečupu, tomātu mērces un līdzīgus pārtikas produktus, no kuriem daļa bija pieejama arī Latvijas veikalu plauktos. Kā kanālam “Espresso TV” sacīja Hersonas apgabala padomes pārstāvis Serhijs Hlaņs, okupanti pēc Kahovkas ieņemšanas vēlējušies atjaunot ražošanu “Chumak” rūpnīcā.

Tomēr tas neizdevās, jo pirms tam Krievijas karaspēks jau bija paspējis izlaupīt “Chumak” rūpnīcu, tādēļ tika pieņemts lēmums “neefektivitātes dēļ” uzņēmumu likvidēt.

“Okupanti aizveda rūpnīcas aprīkojumu uz Krimu. “Chumak” nonāca kādas nezināmas Krimas kompānijas rokās, kas centās atjaunot ražotnes darbību, taču bez aprīkojuma tas nebija iespējams, tāpēc viņi likvidēja “Chumak”,” sacīja Hlaņs.

Pēc Hlaņa teiktā, Hersonas apgabalā krievu okupanti “turpina zagt visu, kas nav piesiets”, tāpat tiek iznīcinātas arī zemkopības kompānijas, kuras tiek “nacionalizētas” un pakļautas Krievijas likumiem. 24. februārī tika ziņots, ka tie lauksaimniecības un pārtikas ražošanas uzņēmumu darbinieki, kuri atteikušies sadarboties ar okupācijas varu, ir atlaisti no darba.

Daudzām kompānijām bija savs autoparks, kas vienkārši tika nozagts un atdots okupantu armijai. Tāpat tika nozagts “Chumak” datorsistēmu aprīkojums un tomātu mērces krājumu pārpalikums, kas tika aizvesti uz nezināmu vietu.

“Focus.ua” piebilst, ka 25. februārī Krievija izraisīja sprādzienu netālu no Hersonas. Sprādzienā bija arī bojāgājušie. Pēc tam, kad novembrī Ukraina atbrīvoja Hersonas apgabala daļu Dņepras labajā krastā, Ukrainas spēkiem vēl nav izdevies pilnībā atbrīvot iepriekš okupēto teritoriju no spridzekļiem. Tāpēc vietējās varasiestādes aicinājušas iedzīvotājus uzmanīties.

23. februārī notika sprādziens Hersonas TEC, kā rezultātā vietējie iedzīvotāji palika bez apkures.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu