Kasjanovs: Dumpis iezīmē Putina "beigu sākumu" (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Jau ziņots, ka Maskavā vēl aizvien ir spēkā “pretterorisma pasākumi”, kas ieviesti Jevgenija Prigožina vadītās “Vagner” algotņu vienības sacelšanās dēļ. Vairāki eksperti sprieduši par to kā dumpis varētu ietekmēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu.

Pēdējoreiz, kad Putina autoritāte tika tik ļoti apšaubīta kā šobrīd, bija 2000. gadu sākumā, kad Vladimirs Putins kļuva par Krievijas prezidentu, vēsta ziņu aģentūra BBC. 

TVNET jau ziņoja, ka 24. jūnija TV uzrunā Putins Prigožina aktivitātes salīdzināja ar dunča dūrienu mugurā, apgalvojot, ka šāds trieciens pret Krieviju tika izdarīts vien 1917.gadā, kad valsts bija iesaistīta Pirmajā pasaules karā.

Pēc uzrunas televīzijā Krievijas līderis vairs publiskajā vidē nav manīts, tāpat tuvākajā nākotnē prezidentam nav ieplānotas tikšanās ar preses pārstāvjiem. Tikmēr Maskavā vēl aizvien ir spēkā “pretterorisma pasākumi”, kas ieviesti Jevgenija Prigožina vadītās “Vagner” algotņu vienības sacelšanās dēļ.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens norādīja, ka vagneriešu dumpis iezīmēja "tiešu izaicinājumu Putina varai un atklājis reālas plaisas Krievijas līdera Vladimira Putina autoritātē".

Poļu politiķis Radeks Sikorskis vēstījis, ka Vladimirs Putins vērsīsies pret visiem, kuri viņa režīmu ir apdraudējuši, un viņa īstenotais režīms kļūs tikai brutālāks.

Arī bijušais Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs norādījis, ka Putins kļūdas nepiedošot un "Vagner" līdera Progožina dzīvība ir apdraudēta. Tomēr Kasjanovs akcentējis, ka Krievijas prezidenta autoritāte šobrīd ir apšaubīta un dumpis esot Putina beigu sākums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu