No veikalu plauktiem vairākos Krievijas reģionos pazudusi vistas gaļa (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: https://t.me/e1_news

Krievijas reģionos no populāru mazumtirdzniecības ķēžu veikaliem ir sākusi izzust vistas gaļa. Jekaterinburgas, Samaras, Čeļabinskas un Uļjanovskas iedzīvotāji saskārušies ar tukšiem plauktiem, vēsta “The Moscow Times”.

Viskrievijas televīzijas un radioraidījumu kompānija “Samara” atsaucas uz aculiecinieku liecībām un 6. janvāra tukšo plauktu fotogrāfijām. Veikalu plauktos nav vistas stilbiņu, spārniņu un šķinķīšu, bet liellopu un cūku gaļa joprojām ir pieejama. Vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka šāds trūkums līdz šim nav pieredzēts. Parasti veikalā vienmēr ir pieejama vistas gaļa, un, pat ja trūkst dažu daļu, krūtiņas un filejas vienmēr ir bijušas noliktavā. “Kopumā mūsu veikalā parasti ir pieejams viss. Un, ja nav augšstilbu vai stilbiņu, krūtiņa un fileja vienmēr ir pieejama,” sacīja kāda vietējā TV kanāla skatītāja.

Līdzīgas sūdzības saņemtas arī no Jekaterinburgas. Kāds pilsētas iedzīvotājs iesūtīja izdevumam E1 fotogrāfijas ar tukšajiem plauktiem, kuros parasti tika novietota vistas gaļa. Viņš apgalvo, ka līdzīga situācija novērota vairākos pilsētas veikalos.

Arī Čeļabinskas izdevuma “74.RU” lasītāji ziņo par vistas gaļas izzušanu veikalos. Kāds vietējais iedzīvotājs stāsta, ka 5. janvārī no plauktiem pazudusi vistas gaļa. Tajā pašā laikā reģionālā Lauksaimniecības ministrija paziņoja, ka ar vistas gaļas piegādi reģionā problēmu nav.

Kopš 2023. gada vidus vistas gaļas cenas Krievijā sāka pieaugt līdz rekordaugstam līmenim. Jūnijā vidējā vistas gaļas cena pieauga par 6,8%, sasniedzot 193,48 rubļus par kilogramu, bet jūlijā tā palielinājās līdz 196,93 rubļiem par kilogramu, liecina “Rosstat” dati.

Krievijas Zemkopības ministrija cenu kāpumu skaidro ar sezonāliem faktoriem, taču cenu pieaugums tika novērots, ņemot vērā vistas gaļas ražošanas samazināšanos. Augustā mājputnu gaļas ražošana salīdzinājumā ar maiju, kad tika saražotas 557 800 tonnas mājputnu gaļas, samazinājās par 3,5%. Kopš 2023. gada sākuma “Rosselzhoznadzor” ir reģistrējis piecus putnu gripas uzliesmojumus, kas izraisīja broileru trūkumu tirgū un līdz ar to arī ražošanas samazināšanos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu