Vācijā sākušās diskusijas par veikalu atvēršanu svētdienās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Elektronikas mazumtirdzniecības tīkla “MediaMarktSaturn” vadītājs Karstens Vildbergers (Karsten Wildberger) ir atbalstījis prasību atļaut mazumtirgotājiem Vācijā regulāri strādāt arī svētdienās. Intervijā portālam ntv.de viņš skaidro, ko cer no tā iegūt un kāpēc viņš nevienam neuzspiedīs strādāt svētdienās.

Pēc Vildbergera domām, daudzi pircēji vēlas, lai nedēļas nogalēs varētu iepirkties elastīgāk, tostarp svētdienās. “Mēs vēlamies saviem klientiem piedāvāt pēc iespējas pievilcīgāku darba laiku. Tas nenozīmē, ka visiem “MediaMarktSaturn” veikaliem jābūt atvērtiem svētdienās. Taču, ja pircēji pieņem šādu piedāvājumu, es ļoti atbalstu šo koncepciju,” viņš sacīja intervijā ntv.de

“MediaMarktSaturn” ir tā sauktais daudzkanālu pakalpojumu sniedzējs, kas darbojas gan tiešsaistē, gan bezsaistē. Klienti preces var arī pasūtīt tiešsaistē un 30 minūšu laikā tās saņemt veikalā, ja tās tur ir pieejamas.

Tomēr daudzi pircēji vēlas saņemt konsultācijas mazumtirdzniecības veikalos un apskatīt lietas, pirms viņi tās iegādājas. Cilvēki ilgojas arī pēc personiska dialoga. “Mēs atkal redzam ievērojamu pārdošanas apjoma pieaugumu tīrā mazumtirdzniecībā, savukārt pandēmijas laikā augstie tiešsaistes rādītāji atgriežas normālā līmenī,” saka “MediaMarktSaturn” vadītājs.

Mazumtirdzniecība brīvdienās ne tikai palielinātu veikalu apgrozījumu, bet arī padarītu dzīvākus pilsētu centrus. “Ar elastīgu un brīvprātīgu grafiku mums vienmēr ir izdevies ļoti labi nodrošināt klientus gan maksimuma, gan arī mierīgākās stundās, un mēs to varētu darīt arī svētdienās,” norāda Vildbergers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu