Aptauja: Latvijas iedzīvotāji no gaļas produktiem visbiežāk izvēlas vistas gaļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Latvijas iedzīvotāji no gaļas produktiem visbiežāk izvēlas vistas gaļu, pavēstīja gaļas pārstrādes uzņēmuma «Forevers» pārstāvji, atsaucoties uz aptaujas par patērētāju iepirkšanās paradumiem datiem.

Aptaujā 83% respondentu atzinuši, ka vismaz reizi mēnesī iegādājas vistas gaļu. Otrajā vietā ierindota svaiga cūkgaļa, kuru vismaz reizi mēnesī iegādājas 75% Latvijas iedzīvotāju, bet trešajā vietā ir kūpināta gaļa, kuru vismaz reizi mēnesī iegādājas 72% aptaujāto iedzīvotāju. Seko dažādi pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kotlešu masa, marinētas ribiņas, kurus reizi mēnesī pērk 66% respondentu, savukārt cīsiņus iegādājas 65% aptaujāto.

Aptaujā arī noskaidrots, ka gaļas izstrādājumi joprojām ir vieni no pieprasītākajiem - no visiem aptaujātajiem iedzīvotājiem dažādus gaļas izstrādājumus iegādājas 98%.

«Forevers» pārstāvji norādīja, ka atbilstoši aptaujas datiem Latvijas iedzīvotāji joprojām izvēlas klasiskas, vietējai virtuvei raksturīgas vērtības. Izvēloties svaigu gaļu un kūpinājumus, Latvijas iedzīvotāji joprojām labprāt gatavo ēdienu mājās.

Aptaujā, kas veikta sadarbībā ar pētījumu aģentūru «Rait», piedalījās 1046 respondenti vecumā no 18 līdz 65 gadiem, no kuriem 52% ir sievietes un 48% vīrieši.

«Forevers» reģistrēts 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. «Forevers» ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. «Forevera» vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu