Cik digitāla ir Latvija?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai atzīmētu pirmās ES aģentūras - Eiropas elektronisko sakaru regulatoru organizācijas (BEREC) biroja - mītnes atklāšanu Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ir izveidojusi infografiku par to, cik digitāla ir Latvija.

Šai ziņā Latvijai nav pamata kaisīt pelnus uz galvas. Piemēram, salīdzinot ar Austriju, Latvijā ir divreiz vairāk uzņēmumu, kas rēķinus izsūta elektroniski, darbu ar interneta palīdzību meklē vairāk cilvēku nekā Vācijā un lejuplādes ātrums ir trīsreiz lielāks nekā Īrijā, TVNET informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļā.

Protams, ir arī rādītāji, kur Latvijas sasniegtais vēl nav ticis līdz ES vidējam līmenim. Tos var redzēt, izmantojot infografikas sniegtās iespējas salīdzināt Latvijas rādītājus ar jebkuru ES valsti (klikšķinot uz izvēlnes "vidēji ES" un izvēloties interesējošo valsti).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu