Google esot iegādājies Waze par 1,3 miljardiem (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Informācija ārvalstu medijos liecina, ka interneta gigants Google ir uzvarējis cīņā ar Facebook un Apple par autobraucēju kopienas sociālā tīkla Waze iegādi.

Izraēlas interneta izdevums Globes, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta, ka pēc vairākus mēnešus ilgušām spekulācijām par briestošo darījumu ir panākta vienošanās un par jaunajiem Waze īpašniekiem kļūs Google. Abas kompānijas šobrīd ir 1,3 miljardus ASV dolāru vērtā pirkšanas darījuma noslēguma fāzē.

Kā raksta www.idownloadblog.com, iepriekš Izraēlā, kur atrodas Waze izstrādes birojs, ieradušies Facebook pārstāvji, taču viņiem nav izdevies panākt vienošanos ar karšu sociālā tīkla radītājiem vairāku apsvērumu dēļ – pirmkārt, Facebook piedāvātā summa nav šķitusi pietiekama un, otrkārt, Facebook nav vēlējušies, lai Waze izstrādes komanda paliek Izraēlā.

Tai pašā laikā Google bijuši mierā gan ar Waze noteikto cenu, gan arī vēlmi izraēliešu darbiniekiem palikt savā mītnes zemē.

Globes atzīmē, ka pēc darījuma noslēgšanas visai interesantā situācijā nonāks Apple, kas savu mobilo karšu sistēmā izmanto Waze datus un uz tiem arī atsaucas. Jautājums ir, vai Google tos ļaus izmantot arī turpmāk.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu