FKTK soda Jāni Žavneru un Māru Lībieti par tirgus manipulācijām ar akcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu izteikt publisko paziņojumu par Māras Lībietes pieļauto Eiropas Savienības (ES) normatīvo aktu pārkāpumu, kā arī piemērot Jānim Žavneram soda naudu 1000 eiro apmērā, informēja FKTK.

Komisijā norādīja, ka šādas sankcijas ir piemērotas, jo laika periodā no 2017.gada 15.februāra līdz 2017.gada 29.marta, veicot savstarpējus darījumus ar AS «Rīgas kuģu būvētava» un AS «SAF tehnika» akcijām, Žavners un Lībiete pārkāpa ES regulas par tirgus manipulāciju aizliegumu prasības. Minētā prasība paredz, ka persona neiesaistās tirgus manipulācijās vai nemēģina iesaistīties tirgus manipulācijās, kuru rezultātā tiek ietekmēta tirgus cena.

FKTK padome, nosakot sankciju, ņēma vērā Žavnera un Lībietes iesaistes līmeni tirgus manipulāciju veikšanā, pārkāpuma ietekmi uz tirgu, kā arī personu finansiālo stāvokli. Piemērotā soda nauda tiks ieskaitīta valsts budžetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu