Rimšēvičs intervijā «Financial Times» stāsta, ka bankas gribot viņu izspiest no amata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par korupciju aizdomās turētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs intervijā laikrakstam «Financial Times» sacījis, ka esot kļuvis par upuri vairāku banku īstenotai kampaņai ar mērķi izspiest viņu no amata. Sarunā ar žurnālistu Nīlu Bakliju viņš norāda, ka apsūdzības esot safabricējušas bankas, kuras neesot bijušas apmierinātas ar Rimšēviča centieniem padarīt caurspīdīgāku nerezidentu banku sektoru.

«Es strikti noraidu [šīs apsūdzības],» intervijā teica Rimšēvičs. «Varu tikai minēt, ka vairākām finanšu institūcijām šajā valstī esmu bijusi ļoti neērta persona, tāpēc tās ilgā laika posmā centušās savākt pierādījumus un [organizēt] provokācijas, lai no manis atbrīvotos.»

Nomelnošanas kampaņu esot saskaņotā veidā rīkojuši «vairāki indivīdi un bankas», kas apkalpo nerezidentus, uzsvēra Rimšēvičs.

Šonedēļ Rimšēvičs intervijā «Bloomberg» pauda nožēlu, ka neesot ziņojis par saņemtiem kukuļdošanas mājieniem.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā esot vismaz 100 000 eiro.

Vienlaikus Rimšēvičs paziņojis, ka ir nolēmis neatkāpties no amata.

Rimšēvičs sacīja, ka nezinot, kuras bankas un cik daudz cilvēku esot iesaistīti «kampaņā» pret viņu. Taču viņš uzskata, ka tas esot saistīts ar viņa iniciatīvām par to, lai bankām būtu jāiziet ASV juridisko firmu veikti auditi, jāsamazina nerezidentu noguldījumu apjoms un jāatklāj dati ASV regulatoram.

Rimšēvičs par «pilnīgi absurdām» nodēvējis apsūdzības kukuļa pieprasīšanā no «Norvik bankas» vai tās lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova, taču neizslēdza, ka viņa vārdu varētu būt nepamatoti piesaukusi kāda trešā puse. Rimšēvičs uzstāj, ka vairākas Guseļņikova aprakstītās tikšanās patiesībā nemaz neesot notikušas, vēsta «Financial Times».

Rimšēvičs arī izdevumam apstiprināja, ka medijos cirkulējošā 2010.gada fotogrāfija no saviesīgas pasēdēšanas Sibīrijā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītāju Dmitriju Piļščikovu esot autentiska. Taču viņš uzsver, ka vienā vietā ar Piļšķikovu esot nonācis nejauši.

«Šis attēls ir labi zināms Latvijas iekšējiem drošības dienestiem,» teica Rimšēvičs. Tā publicēšana esot «vēl viens mēģinājums mani apmelot un sabojāt manu reputāciju», intervijā teica Rimšēvičs.

Atjaunot reputāciju būšot «ļoti, ļoti grūti», teica Rimšēvičs. «Taču esmu gatavs cīnīties,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu