«Mana galdniecība»: nedrīkst apstāties pie iesāktā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nav noslēpums, ka latviešu talants ir māksla radīt skaistas un noderīgas lietas. Viens no šādiem sava talanta meistariem ir Māris Stepanovs, kas saimnieko Kuldīgas novada «Dreimaņos», paša izveidotajā galdniecībā «Mana galdniecība», kur tiek izgatavoti logi, durvis, mēbeles, kāpnes un citi koka izstrādājumi. 2016. gadā «Mana galdniecība» tika nominēta balvai Gada jaunais uzņēmums.

No sapņiem pie darbiem

Uzņēmums ir Māra sens un lolots sapnis, kas tika piepildīts 2015. gada 7. janvārī. Galdniecība ir salīdzinoši jauna, taču ir stabila un izcili sevi pierādījusi gan Latvijas, gan ārvalstu tirgū. Māris ir viens no tiem uzņēmējiem, kas var lepoties ar lielu pieredzi, jo sācis no pašiem pamatiem kā galdnieks, vēlāk kļūstot par galdniecības vadītāju.

Kā jebkuram uzņēmumam, arī «Mana galdniecība» sākums bija grūts – neziņa par nākotni darīja savu un Māris bija sava uzņēmuma vienīgais darbinieks – galdnieks, sagādnieks un vadītājs. Pēc neilga laika, kad darbi sākuši iet no rokas, un vienam kļuvis grūti ar visu tikt galā, tika pieņemti darbā galdnieki.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Motivācija un izaugsme

Uzņēmuma otrais vārds noteikti ir progress, jo tā trīs gadus ilgās pastāvēšanas laikā ir attīstīti visi darba instrumenti un šobrīd tiek būvēta jauna ražošanas ēka, jo esošās telpas kļuvušas par šauru.

«Mana galdniecība» produkti ir rūpīgs roku darbs.

Visa produkcija tiek izgatavota pēc individuāla pasūtījuma. Te ir iespējams realizēt jebkuru vēlmi - gan standarta, gan nestandarta, izmantojot gan koku, gan laminātu. Jebkurš produkts iziet pilnu ražošanas ciklu. Māra uzņēmumā nekas nav pašsaprotami, tāpēc procesā piedalās arī klients ar savu vīziju par to, kādam ir jāizskatās galaproduktam.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Lai turpinātu augt un attīstīties, ļoti svarīgi sekot līdzi jaunākajām modes tendencēm dizainā, apmeklējot izstādes. Mērķis nav konkurēt ar veikala produkciju. Uzņēmumam ir CE sertifikāts logu un durvju ražošanā.

Foto: no uzņēmuma arhīva

Spēcīgs kolektīvs - viens no «trīs vaļiem»

«Mana galdniecība» māk apvienot darbu ar atpūtu. Par tradīciju ir kļuvusi piedalīšanās pagasta rīkotajās sporta spēlēs, kā arī ekskursijas ar darbiniekiem un to ģimenēm, kopīga svētku svinēšana un piedalīšanās «Kuldīgas Dzīres» gājienā.

Foto: Publicitātes foto

Jebkurš uzņēmums balstās uz noteiktiem principiem. «Mana galdniecība» turpina attīstīties ar pārliecību par savu ideju, ka tā «aizies» un, ka cilvēkiem ir vajadzīgs tieši tas, ko TU vari piedāvāt. Svarīga ir uzdrīkstēšanās, nedrīkst apstāties pie iesāktā, jo sākums vienmēr ir grūts. Galvenais ir nospraust mērķi un uz to tiekties. Kā apgalvo pats Māris:

Vienmēr esmu teicis - ja grib strādāt, tad nopelnīt var. Ir jābūt godīgam pret klientu un jātur savs vārds.
Foto: no uzņēmuma arhīva

www.managaldnieciba.lv

www.facebook.com/managaldnieciba

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu