RCG Lighthouse: velns ir detaļās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūs ilgi mocīja doma – kāpēc klienti neizvēlas pašu efektīvāko un kvalitatīvāko risinājumu? – stāsta RCG Lighthouse līdzautors Kaspars Osis.

Uzzini par valsts atbalsta iespējām biznesa sākšanai un attīstībai.

Sākotnēji nodarbojos ar elektroenerģijas konsultācijām, un vienā brīdī radās skaidrība, ka vajag klientiem palīdzēt vairāk. Iepazinos ar Raitu Bebri, kas ir eksperts LED apgaismojumā, un likām mūsu zināšanas kopā. Izdomājām, ka apgaismojums kā ārpakalpojums varētu sniegt klientam pašu lielāko labumu.

Esam pionieri – ne tikai Latvijā vai Baltijā, bet arī pasaules mērogā. Klienta uzticību iekarot nebija viegli, jo mēs radījām pilnībā jaunu nozari. Elektrība ir pietiekami sarežģīta tēma, un ne visi grib tajā iedziļināties.

Mūsu ideja – klientam uzstādām bez maksas apgaismojumu, kas ir krietni energoefektīvāks un par 70% nogriež esošās apgaismojuma izmaksas. Līgums tiek slēgts uz noteiktu periodu, un tā laikā uzņemamies pilnu atbildību par apgaismojumu. Jau no nākamā mēneša, kad klients redz rēķinā izmaiņas, mēs dalām šo ietaupīto naudu.

Uzzini par valsts atbalsta iespējām biznesa sākšanai un attīstībai.

Piesaistīt finansējumu sākotnēji vienmēr ir sarežģīti, it sevišķi, ja tu dari kaut ko pilnīgi jaunu. Mums paveicās ar FlyCap investīciju fondu, kas ir viens no ALTUM atbalstītajiem fondiem. Viņi tiešām rūpīgi iedziļinājās tajā, ko mēs darām. Varu ieteikt arī citiem uzņēmumiem – nekautrēties, aicināt gaišas galvas kopā, kam ir finansējums, jo citādi tu vari vienkārši palaist garām to īsto brīdi. Var pat teikt, ka līdz ar riska kapitālistu iegūsti finanšu direktoru par zemāku atalgojumu, ko tu kā mazs uzņēmums varbūt nemaz nevarētu atļauties.

Angliski ir labs teiciens, ka velns ir detaļās. Tajās arī slēpjas mūsu ideja un iespēja ietaupīt. Vecā tipa spuldzes šobrīd aizņem 90-95% no visa tirgus. Nomināli šādas spuldzes jauda ir, piemēram, 18W, taču reālā jauda ir turpat 28W. Šīs spuldzes aizstājam ar LED tehnoloģiju, lietojot 6W jaudu.

Jebkurai LED spuldzei ir trīs sastāvdaļas – korpuss, diode un trešā, pati svarīgākā ir elektronikas daļa – transformators. Atšķirībā no lieliem brendiem, tādiem kā Osram un Phillips, mēs konkrētam klientam izveidojam un kontrolējam katra elementa ražošanas ķēdi. Uzņemamies pilnu atbildību visu līguma periodu, kas ir 3 vai 5 gadus, līdz ar to mūsu interesēs ir nodrošināt, ka vismaz 5-7 gadus mums nav jāuztraucas par to, ka kaut kas varētu noiet greizi.

Skaties video par uzņēmēja pieredzi.

Uzzini par valsts atbalsta iespējām biznesa sākšanai un attīstībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu